GRUPPECHAT: Er du i tvivl om hvad der er op og ned i forhold til lån og gæld? Så læs med her.

blogindlæg

GRUPPECHAT: Er du i tvivl om hvad der er op og ned i forhold til lån og gæld? Så læs med her.

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 1 år 3 måneder siden

Tilmeld dig gruppen her

Onsdag d. 22 kl.19-20.30 starter gruppeforløbet få styr på økonomien. I den første chat på onsdag, kan du blive klogere på alt hvad der har med lån og gæld at gøre. Det kan eksempelvis være, hvis du er i tvivl om, hvad man skal være opmærksom på ved forskellige lån som fx SU-lån eller lån til et større køb, såsom bil eller lejlighed.

Der findes rigtig mange forskellige typer lån og flere forskellige måder at låne penge på -  nogle lån kan være ganske okay at optage, hvor andre - fx kviklån, som ofte har en høj rente - er knap så gode at optage. Dog er det fælles for alle de forskellige typer lån, at der er bestemte vilkår og ting, som du skal være opmærksom på. Derfor har den her gruppechat fokus på at hjælpe dig med at få hjælp til og viden om de forskellige typer af lån og hvilken betydning det har at have gæld. I gruppechatten er det muligt at få svar på de spørgsmål du måtte have om emnet. 

Chatforløbet om at få styr på økonomien bliver lavet i samarbejde med Gælds- og Økonomi Rådgivningen hos KFUM’s Sociale Arbejde. Det vil sige, at vi får besøg af en gæsterådgiver i chatten. Gæsterådgiveren er vant til at rådgive om økonomi og ved en masse om emnet. På onsdag får vi besøg af Kurt i chatten, som er bankmand. Han har skrevet en kort præsentation af sig selv og emnet: 

Min baggrund er en cand. merc. eksamen. Jeg har arbejdet i forskellige brancher, men mere end 10 år i den finansielle sektor, blandt andet som erhvervsrådgiver. Jeg ved noget om blandt andet lån, finansiering og opsparing. En af de vigtigste ting at være opmærksom på i forhold til lån, er hvad renten for lånet er. Det kan nemlig hurtigt blive utrolig dyrt at optage et lån, hvis renten er meget høj, som man for eksempel ofte ser i kviklånsfirmaer. Her fordobles gælden på to år, så det kan hurtigt blive meget dyrt hvis man ikke betaler lånet af igen kort efter. 

Lær noget nyt og hør andres erfaringer

Du er velkommen i gruppechatten, uanset om du ved lidt eller meget om økonomi, lån og gæld. I gruppechatten er der ingen dumme spørgsmål og samtidig er der mulighed for at høre om andre unges oplevelser og erfaringer. 

Personlig rådgivning

Hvis du har behov for personlig rådgivning, så kan du kontakte ungøkonomi.dk gratis og fortroligt. Her kan du skrive med en rådgiver, og få vejledning til lige præcis din situation. 

Jeg glæder mig til at chatte med jer!

Kærlig hilsen

Rådgiver Freja

  

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program