Den anden forælders ansvar

blogindlæg

Den anden forælders ansvar

Skrevet af
Projekt BRUS
Oprettet 5 måneder 3 uger siden

Kæreste alle, 

Så er det på torsdag, vi starter månedens gruppechatkampagne sammen med Projekt BRUS. Projekt BRUS er et tilbud til børn og unge, der er vokset op i familier, hvor alkohol eller andre rusmidler har fyldt meget, derfor kommer september måneds gruppechats også alle til at fokusere på forskellige problemer indenfor dette emne. Den første gruppechat, på torsdag, kommer til at handle om ansvar - særligt "den anden forælders ansvar". Vokser man op med en far eller en mor, der drikker, kan fordelingen af ansvar hurtigt blive meget skæv, fordi den forælder, der drikker, fylder meget og ikke lever op til den klassiske forælderrolle. Som barn i en familie med alkoholmisbrug, kan man føle rigtig mange forskellige ting for sine forældre - mange positive følelser og mange negative. Det kan være rigtig svært at finde rundt i, og nogle gange kan ens forældre være med til at gøre det endnu sværere. Det ved vores gæsterådgiver på torsdag en del om, hun er nemlig selv vokset op i en familie med alkoholproblemer. Hun skriver om sig selv: 

Jeg hedder Anne, og er vokset op med min far som er alkoholiker. Mine forældre blev skilt da jeg var 5 år. I mange år snakkede vi ikke om problemet der var hjemme hos min far fordi min mor prøvede at beskytte min far, men hun påtog sig far-rollen oveni at være mor. Hvorimod min far kun snakkede dårligt om min mor, så i mange år hadede jeg min mor, fordi min far havde manipuleret med mig. 

Jeg håber at se en masse på torsdag fra 18-21 til en god omgang gruppechat. Det kan være et rigtig svært emne at snakke om, og ordene kan føles svære at få sat på følelserne. Det er helt okay, både Anne og jeg vil gøre vores bedste for at støtte, lytte og hjælpe. Du finder gruppechatten her på Cyberhus. Husk, at du kan se oversigten over emnerne for gruppechat i september her

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

Kommentarer

Min lillebror vil gerne være med han i pleje ved mine forældre hans mor drikker og far i fængsle men han aldrig prøve gruppe chat 

 

86

Kære Laura, både du og din lillebror er mere end velkomne - selv hvis I ikke har gruppechattet før. Vi håber at se jer! 
Kærlig hilsen rådgiver Sophie

82

Jeg var der i torsdag 

66

Hej Benjamin! Det var dejligt at se dig i torsdags, jeg håber at se dig igen i morgen. Kærlig hilsen rådgiver Sophie

64

Det jo kyn for dem med forældre der drikker    Han bare min pleje lillebror og ikke bio 😊

56

Det os godt med et frirum hvor han kan dele uden familie læser med ,😊

54

Det har du helt ret i, det er vigtigt at kunne komme ud med nogle af de ting, der gør ondt indeni - her kan gruppechatten være et godt sted! Kærlig hilsen rådgiver Sophie

40

Hej Laura! Alle må deltage i chatten, også hvis man ikke selv har forældre, der drikker - det er bare det, der er emnet. Kærlig hilsen rådgiver Sophie

38

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program