Unge og Alkohol i November

blogindlæg

Unge og Alkohol i November

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 8 år 5 måneder siden

Gruppechatten d.26 november

Igår havde vi den fedeste afslutning på denne måneds tema om unges brug af alkohol. Det var et brag af en gruppechat hvor der blev udvekslet meninger, tanker og følelser om alkohol. Tusind tak til alle jer der deltog! Jeg er virkelig glad for at I har taget så godt imod temaet og har været aktive både her i blog kommentarerne og på gruppechatten. Det er SÅ fedt at I vil være med til at dele jeres fortællinger og jeg er meget beæret over at have hørt så meget fra jer!

Hvem deltog?

Der var helt vildt mange unge forbi gruppechatten igår. Faktisk kom der 47 unge forbi chatten mellem kl.18-21. Der var flest piger, men drengene var - som altid - rigtig godt med i diskussionerne. Fordi vi var så mange, oplevede vi lidt tekniske problemer, og jeg er så glad for at I blev hængende! Vores gæstechattere var Nynne og Anne Sofie fra kampagnen "Fuld af Liv" og de kunne dele ud af viden om unges generelle alkoholkultur, om alkohol og sundhed og samtidig fik de også en masse fra jer - særligt gode tips til hvad en alkoholfri-fest skal indeholde, for at være lige så sjov som en med alkohol. Jeg synes bestemt I skal tage et smut forbi deres facebookside (Fuld af Liv) og tjekke det ud - de laver også en masse andre aktiviteter. 

Hvad snakkede vi om?

Fordi vi var så mange mennesker på chatten, kom vi også forbi utrolig mange emner. Alt lige fra jeres debut (første gang) med alkohol, den dummeste brandert I har oplevet, til hvilken rolle jeres forældre spiller i forhold til jeres alkoholforbrug. De fleste af jer synes det var dejligt at have jeres forældre som sikkerhedsnet, så I var sikre på at der blev passet på jer. 

Vi snakkede også meget om hvad alkohol gør - og vi kom frem til at mange af jer oplever en følelse af at være "fri" når I drikker. I sagde at det kan man også opleve ved koncerter, sport og dans - uden at man behøver alkohol. Vi var allesammen ret enige om at man godt kan have et sjovt liv uden alkohol, og så snakkede vi lidt om hvordan man kan sige nej til alkohol - særligt hvis vennerne presser lidt på. Det var også rigtig fedt at høre fra jer der ikke drikker (eller endnu ikke har prøvet alkohol). Det giver et rigtig godt perspektiv at høre fra begge sider. 

Hvad skal der så ske nu?

Nu er temaet om alkohol slut, men men men... Det er IKKE slutningen på mig. Jeg starter det nye år med en plan om at lave flere tema-måneder - som ikke kun skal handle om alkohol. I har nogle gange i chatten spurgt om alkohol var det eneste emne, og nu kan jeg så sige at jeg hører hvad I siger! Derfor vil de nye temaer bl.a. være om depression og ensomhed, mobning, rusmidler (alkohol og andre), og mange andre spændende temaer som virker til at fylde meget i jeres liv. Smid gerne en kommentar, hvis der er et bestemt tema som du godt kunne tænke dig. 

Jeg vil på samme måde som her i november, invitere forskellige fagfolk - og andre kloge hoveder - med ind i chatten, så I frit og anonymt kan stille jeres spørgsmål. 

Jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang og jeg håber at I vil støtte lige så godt op om det! 

Jeg skal nok skrive mere information her på bloggen når vi nærmer os. Indtil da vil Gruppechatten vende tilbage til det den plejede at være - nemlig et sted, hvor I frit kan snakke med hinanden om det der lige fylder i jeres liv. 

TUSIND TAK FOR DENNE FANTASTISKE OPLEVELSE OG ET INDBLIK IND I JERES LIV!

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

jeg vil drik

430

Hej R U God fornøjelse med at drikke - jeg håber du passer på dig selv og dem du drikker med. Husk at drikke lidt vand, så bliver tømmermændene ikke så slemme.

608

Det har været meget lærerigt at deltage i chatten. Tak for det:)

630

Hej Nikolaj. Det er jeg så glad for at du synes! Jeg håber på at se dig i chatten igen i det nye år :)

667

Mobning kunne være en mulighed?

586

Hej Michel
Det er en rigtig god ide at lave noget om mobning. Det virker til at det er noget der fylder meget hos jer. Tak for din gode ide!

614

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program