Cyberhus er Dansk Helpline

Siden 1. september 2009 har Cyberhus været "helpline" under det EU baserede "Safer Internet Plus Programme". Programmet har til formål at øge bevidstheden omkring børn og unges adfærd på nettet

Udnævnelsen som helpline betyder kort, at Cyberhus og Center for Digital Pædagogik forpligter sig til at stå til rådighed online for alle de danske børn, unge og forældre, der måtte have spørgsmål omkring sikker brug af internettet. Det kunne blandt andet dreje sig om hacking, mobning på sider som Instagram, Facebook & Snapchat og ensomhed bag skærmen. Alt sammen problemstillinger som mange børn og unge oplever i dag, og som Cyberhus i forvejen beskæftiger sig med. Med den nye titel følger økonomisk støtte til Cyberhus. 

Cyberhus er den officielle danske aktør på området, og dermed er det også Cyberhus der sidder med ved bordet og udveksler viden og erfaringer med de øvrige EU lande omkring børn og unges online trivsel. Netværkets ca. 100 aktive fagfolk mødes 2-4 gange årligt. 
Under EU-programmet i Danmark arbejder Cyberhus sammen med Medierådet for Børn og Unge, der fungerer som Videnscenter på området, og Red Barnet der opererer en officiel hotline, hvor man kan rapportere ulovligt materiale om børn

Du kan læse mere om Safer internet Programme på den officielle hjemmeside her eller på facebook

Ud over de allerede eksisterende tilbud i Cyberhus (Chatrådgivning, forskellige brevkasser om ungdomsliv, og vores store Ung-til-Ung sektion, har Cyberhus i forbindelse med Safer Internet Programme, også åbnet brevkassen Netliv, og samlet facts og tips i en række artikler, hvor netetik og netsikkerhed er i fokus.  

 

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program