Det er kommet for at blive - og det er skræmmende

blogindlæg

Det er kommet for at blive - og det er skræmmende

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 1 år 1 måned siden

Opsamling på gruppechat d.20.02.23

Man kan nærmest ikke tjekke nyhederne uden at falde over artikler, der stille skarpt på den nyeste digitale trend, nemlig AI eller kunstig intelligens. AI kan bruges til alt fra at få inspiration til eksamensopgaver, til venskaber og endda en kæresterelation. Mulighederne er uendelige, og det er jo en god ting - eller hvad? 

D.20 februar inviterede vi jer ind i Det Digitale Ungepanel til en snak om kunstig intelligens, samt de fordele og ulemper som følger med. Der var desværre kun ganske få brugere med, men der var enighed om at kunstig intelligens har noget skræmmende over sig. Så selvom I også kunne se fordele ved at have teknologi der kan lære - og udvikle sig - så var der tvivl om hvorvidt det også kommer til at have nogle alvorlige negative konsekvenser. 

En af jer skrev: “Hvis der bliver brugt ansigtsscanning kan den hjælpe med at  sørge for at der ikke bliver begået identitetstyveri, men det kan også blive brugt til misbrug.” 

Det virkede til at de fleste af jer tænker på AI eller kunstig intelligens som en form for værktøj, som politiet f.eks. kan bruge til at bekæmpe kriminalitet eller som kan bruges til at skrive eksamensopgaver. Men vi kom også omkring den mere følelsesmæssige brug af kunstig intelligens, og her var I enige om at den menneskelige omsorg ikke kan erstattes, selvom kunstig intelligens måske kan “forsinke” behovet lidt. 

Så hvis man fx er ensom, så kan en AI være med til at dæmpe følelsen i en kortere eller længere periode, men i sidste ende, kan det ikke erstatte en menneskelig kontakt. 

Men er sådan en forsinkelse god? Eller afholder det os fra at søge ud mod andre? Det er helt vildt spændende emner, som vi gerne vil tale mere med jer om. 

Derfor afholder vi endnu en chat om kunstig intelligens. Det bliver d.29 marts kl.20-21.30, og vi håber at se endnu flere af jer! Jeres tanker og meninger om det her emne er enormt vigtige, hvis vi skal lave brugbare anbefalinger til f.eks. politikere og tech-virksomhederne. 

Vi siger tak til alle jer der deltog i Det Digitale Ungepanel d.20 februar, og vi glæder os til at se jer og mange flere d.29 marts, hvor vi åbner dørene igen. 

Bliv en del af ungepanelet her 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program