Pige 13 år

blogindlæg

Pige 13 år

Skrevet af
DigitalTryg
Oprettet 2 år 6 dage siden

Mine forældre er sygt strikse med sociale medier så jeg må ikke være på tiktok og jeg er virkelig DEN ENESTE på min skole der ikke må og jeg føler mig udenfor.

De siger at det er spild af tid og alt muligt med at tiktok sælger alle ens billeder og alt muligt.  De forstår ingenting.  Hvad kan jeg sige til dem så de lader mig få tiktok?

Please hjælp mig!!!

Læs lige spillereglerne inden du skriver

Tilbage til Digital Tryg

Kommentarer

Du er 100% ikke den eneste som ikke må få det. Du kan prøve at blive enig om nogle regler med dine forældre f.eks. at du bare kan være privat og kun blive venner med folk du kender.

53

få instagram istedet

64

Gør det uden at de finder ud af det.

62

Nej det er en dårlig ide.

63

det fordi at dine forældre holder af dig og de vil bare dig det bedste. Så de vil ikke vise dig nogle ting du ikke burde at se.

63

lav en fake email og brug den til at logge på hvis du ser det og de kommer ind luk det. eller bare brug YouTube shorts

61

Hej pige på 13 år
Jeg tror det ville være en god ide at tage en seriøs snak og fortælle dem hvordan du føler dig udenfor.
ingen forældre vil se deres børn være ked af det de skal nok forstå det og give dig lov.

58

Google sikkerheden i tiktok og læs dem højt for dine forældre. tal med dem om det i en rolig tone. spørg dine venner om hjælp til at overbevise dem.

58

Hej.
Jeg syntes at du skal fortælle dine forældre at du føler dig udenfor fælleskabet og at det med at have tiktok gør så at i alle har noget tilfælles. I har noget at samle jer om og snakke om, prøv at forklar dem det. Hvis de stadig er imod det forslå nogle fælles regler. Som at du kan være privat og kun godkende anmodninger fra folk du kender.
Håber det virker:)

56

du kan snakke med dine forældre om det, og blive enig om nogle regler. som fx. at du er privat, kun følge dem du kender, og din forældre skal godkende de videoer du vil lægge lop.

55

få dig en anden interesse og vær sammen med dine venner på en anden måde eller bare brug YouTube shorts.

50

Brug snapchat spotligt det lidt ligesom tiktok

54

bare rolig du er slet ikke den eneste, dine forældre prøver bare at beskytte dig. tag snakken stille og roligt omkring det og hvis det stadig er et nej så bare vent, der er mange andre ting som er ligesom tiktok

64

Du er 100% ikke den eneste som ikke må få det. Du kan prøve at blive enig om nogle regler med dine forældre f.eks. at du bare kan være privat og kun blive venner med folk du kender.

57

dine forældre har ret i at det mest bare er tidsfordriv men du kan tage en ven med hjem som har tik tok og så kan dine forældre se hvor slemt det er

52

prøv at find nogen andre apps der kan være sjove eller spændende og fortæl dine veninder om det så de også kan prøve appen.

53

du kan tage en god snak med dem, og sige hvad du føler, så prøv at få dem overbevidst.

61

jeg syntes du skal fortælle dem hvor meget du føler dig udenfor og hvis det ikke virker så syntes jeg du skal snakke med dine venner og få deres forældre til at snakke med dine forældre

54

Du kan prøve at blive enig om nogle regler med dine forældre som at du bare kan være privat eller at du ik må poste.

59

prøv at forklare til dine forældre at der er rigtig mange der har det. dine forældre kunne måske snakke med en af dine veninders forældre og så kan det være at de giver dig lov til at få det.

55

tag en snak med dine forældre, hvis de forstår det bedre kan det være at du må.....
men du er ikke den eneste der ikke må få tik tok.

60

du bliver afhængig af tiktok så det er ok at leve uden den

50

Forhandle med dine forældre og kom med gode grunde til at du gerne må.

55

bare fortæl dine forældre at du virkelig føler dig udenfor pågrund af at du ikke har det, så skal de nok lytte til dig.

53

bare snak med nogen om det, så de kan hjælpe dig så du ikke føler dig uden for

54

jeg syndes at du skal respekter dine forsæders mening

53

du er virkelig ikke den eneste. og prøv og forstå dine forældres holdninger

59

det er selvfølgelig også træls men sådan er nogle forældre bare så sådan er det bare

56

Du kan prøve at blive enig om nogle regler med dine forældre f.eks. at du bare kan være privat og kun blive venner med folk du kender.

52

Jeg tror helt ærligt du ikke er den eneste der ikke har TikTok. Men prøv at snakke med dine forældre om hvordan du har det, altså at du føler dig udenfor, og de har jo nok kun læst dårlige ting om TikTok, så prøv overbevis dem om nogle gode ting om TikTok, og lav nogle regler med dem om det fx at de må følge med i hvad du ser der, og hvad du selv ligger op.

60

vi syntes at tiktok er SÅ grineren. dine forældre er bare nogle oldtidsfjolser. tell them girl!!

49

de kunne foreslå at du kun var venner med folk du kender, ikke lægger noget op eller bare få yt shorts

44

kære pige på 13 år

Du kan fx sige at man kan gøre sin bruger privat, og at jeg nok skal passe på mine private ting. Man kan self lade hver med at lægge noget op, hvis det er det dine forældre er bange for. Prøv igen og spørg ind til hvad de er bange for hvad der sker, du kan prøve at finde ud af hvordan tiktok fungere og augmentere for hvorfor at du skal have det.

45

de kunne foreslå at du kun var venner med folk du kender, ikke lægger noget op eller bare få yt shorts

61

bare få insta

46

du kan prøve at fortælle dem at du føler dig udenfor, du kan også prøve at lave nogle "sikkerheds regler" altså f.x at din profil er privat og du ikke lader fremmede folk følge og skrive til dig :D

47

fuck nogle trælse forældre
men lav en fake e-mail og brug den til at få det.
eller prøv at fortæl dine forældre at alle har det og at du følger dig uden for

44

sig til dem at du virkelig føler dig udenfor.

53

du kunne bare få yt shorts

48

prøv at sige det til dine forældre, så kan det jo være at du kan få en privat profil eller bare lade vær med at lægge videoer op.

57

YouTube shorts er svaret, du behøver ikke at logge ind eller downloade en app. Du skal bare gå ind på YouTube.com og gå ind i shorts kategorien det er nemt.

56

Jeg synes helt klart at det er en god ide at have regler, men i stedet for at det er en regel at du slet ikke må få TikTok kunne du komme med forslag til hvordan din mor kan ændre reglerne men stadig have kontrol. Hun kunne holde øje med hvad du ser og poster. Så skal du bare sørge for, ikke at bryde reglerne. Du kunne også fortælle hende at du virkeligt føler dig udenfor og at TikTok er grunden til det og sørg for at have respekt for dine forældre og vær villig til kompromis hvis de har andre forslag.
Husk at de kun forbyder dig at have TikTok fordi at de elsker dig og vil passe på dig.

50

måske snak med dine forældre om nogle regler

58

jeg synes du ikke skal gå så meget op i det.

49

jeg synes bare du skal se noget youtube i stedt for tiktok, men hvis du virkelig vil kan du bare downloade det uden at de ved det

51

Du kan fortælle dine forældrer, at du føler dig udenfor, fordi du ikke må være med. Og at dine venner, snakker om det, og du ikke kan være med.

51

Du er ikke den eneste som ikke må få det. Mange forældre synes at det er en dårlig ide men der findes også alternativer. På Instagram er der noget som hedder Reels og det er ligesom TikTok. Ellers kan du sikkert også finde andre som ikke må få det og så har i jo det til fælles.

50

Hej pige på tretten år, dine forældre siger sandheden, tiktok sælger dine billeder og er spild af tid. Men hvis alle dine venner bruger det, så er det fordi du har dårlige venner! (Hvis du syntes denne kommentar er dårlig så er det fordi dine venner siger det til dig)

41

sig at kontoen kan være privat sådan at alle ikke bare kan se din videoer

53

sig hvordan du har det

50

Sider

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program