Barber

brevkassespørgsmål

Barber

brevkassespørgsmål af
Natalie
13 år
Oprettet 2 år 1 måned siden

Det fordi at jeg er næsten lige begyndt at barber mig derned men også inder mine arme og der kommer sådan nogle røde knopper der klør og gør ondt men ved ikke hvordan jeg skal gøre så de der knopper ikke kommer får bruger intime sæbe men det virker ikke de kommer stadivæk

Svar: 

Kære Natalie

Tak for dit spørgsmål. Der kan være flere forskellige grunde til at der kommer røde knopper, når du barberer dig. Mit bedste bud på, hvorfor de kommer, er at det er fordi at huden bliver lidt irriteret, der hvor du barberer dig. Det er helt normalt at opleve at huden bliver irriteret og rød, når man barberer sig - det er der mange der oplever. Der er forskel på hvor følsom hud vi har, så derfor bliver nogle menneskers hud nemmere irriteret ved barbering end andres.

Der er nogle forskellige ting som du kan gøre for at huden ikke bliver så irriteret af barberingen. Først og fremmest kan det hjælpe, hvis du ikke barberer dig helt så ofte, så huden får lidt ro og får tid til at "hele op igen". En anden ting du kan gøre, er at du sørger for at skylle det sted du skal barbere, et stykke tid med varmt vand, inden du begynder at barbere dig. På den måde sørger du for at huden er varm når du barberer, og det gør at huden bedre kan klare barberingen. Det kan være en god idé at vente med at barbere sig, til man næsten er færdig med sit bad - på den måde er man nemlig sikker på, at huden er blevet varmet op af det varme vand.

Endnu en ting du kan gøre, er at bruge forskellige produkter. Det er rigtig fint det du allerede gør, med at bruge intimsæbe, når du barberer dig. Det kan nemlig være en god idé at man vasker området med sæbe, inden man barberer sig - og faktisk kan det også være fint at sæbe huden ind, mens man barberer sig. Det kan nemlig gøre, at området er helt rent og det får samtidig barberingen til at glide lettere. Man kan få forskellige produkter på apoteket, som er beregnet til barbering - men ellers så er sæbe også helt fint. Det er bare vigtigt at du husker, at det skal være intimsæbe, når du barberer dig forneden. Under armene kan du bare bruge almindelige sæbe.

En sidste ting, som er vigtig er, at du barberer dig i retning med hårene. Det er vigtigt, fordi at det også kan være med til at irritere huden, hvis man barberer modsat hårenes retning.

Jeg håber du kan bruge mit svar og at mine råd hjælper. Hvis ikke det hjælper og du synes det bliver ved med at være rødt og irriteret, der hvor du barberer dig, så kan du overveje at prøve at spørge en voksen som du er fortrolig med - eksempelvis din mor, hvis du har mulighed for det og føler at du kan spørge hende om den slags. En anden mulighed er at prøve at spørge en læge. Hvis du ikke er så vild med at tage til din egen læge og spørge om det, så kan du også prøve at skrive herinde på Cyberhus igen, hvor du kan stille et spørgsmål til en læge.

De bedste hilsner

Freja

Frejas billede
Freja fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program