Jeg føler mig udenfor hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

Jeg føler mig udenfor hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 2 år 3 måneder siden

Hej. jeg har et problem med pigerne i min klasse som jeg håber I kan hjælpe med. Jeg plejede at være del af en gruppe piger i klassen, men de vil ikke have mig med mere. Jeg har prøvet at spørge hvorfor de ikke vil, men får ikke et svar jeg kan bruge. Jeg er helt alene når jeg er i skole og sidder altid for mig selv. Jeg vil rigtig gerne have mine venner tilbage, hvad skal jeg gøre??!!

Svar: 

Hej du,

Tak fordi du deler dine tanker herinde i brevkassen.

Det lyder ikke særlig rart at føle, at man bliver holdt udenfor, og slet ikke når man ikke kan forstå, hvorfor det sker. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have dine venner tilbage.

Mange har prøvet at føle, at de blev holdt udenfor, enten i skolen, derhjemme eller til en fritidsaktivitet. Det kan få en til at føle sig alene og ked af det, fordi vi alle sammen har brug for at være sammen med andre og anerkendes. Måske du kan genkende noget lignende i dine oplevelser med pigerne i klassen?

Jeg synes derfor, at det er sejt af dig at skrive herind, fordi det er vigtigt at du får hjælp til at løse problemerne med de andre i skolen, så du kan være glad og trives, når du er i skole. Du skriver, at du selv har prøvet at snakke med pigerne, og selvom du ikke følte, at du fik et svar, som du kunne bruge, så er det et godt skridt på vej mod at løse det problem, der kan være opstået mellem jer. Det er dog også rigtig svært at stå alene med, og jeg synes derfor at de voksne som er omkring dig, fx dine lærer, dine forældre eller andre voksne du er trygge ved, skal hjælpe dig. Jeg ved selvfølgelig ikke om du har fortalt nogle andre om dine oplevelser, men jeg tænker, at de sikkert rigtig gerne vil vide, hvordan du har det og hvad du oplever, så de kan prøve at hjælpe.

Hvis du synes, at det kan være svært at fortælle dem om det, kan du evt. læse det op som du har skrevet til mig, og evt. også læse mit svar, så I sammen kan undersøge, hvordan du oplever at blive holdt udenfor, og hvad I sammen kan gøre for at løse det. Det kan evt. være at aftale et møde med jeres lærer, hvor alle pigerne mødes og snakker sammen, om hvad I oplever og tænker.

Hvis du bor i Allerød er du også meget velkommen til at komme ned i Den Åbne Dør til en snak om dine tanker. Du kan komme direkte uden aftale i vores åbningstid mandag kl. 16-18, onsdag kl. 14-16 og fredag kl. 12-14. Vi sidder i ”Det Åbne Hus” på Lillevang Skole Frederiksborgvej 61. Du kan også ringe og lave en aftale på tlf. 2056 1632 i samme tidsrum. Dine forældre er også velkomne hvis du vil have dem med. 

Jeg håber, at det snart løser sig med pigerne, så I kan være sammen igen.


Bedste hilsner,

Theresa, rådgiver

+ Opret dit eget spørgsmål

alleroedtheresas billede
Theresa fra Allerød kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program