Konfirmation hjælp

brevkassespørgsmål

Konfirmation hjælp

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 2 år 2 måneder siden

Det er fordi jeg har fortrudt at jeg har sagt at jeg vil konfirmeres. Jeg har været meget i tvivl men aftalen med mine forældre var at jeg ville gå til forberedelse så jeg måske kunne finde ud af det. I oktober sagde jeg så at jeg ville konfirmeres fordi sådan havde jeg det men nu har jeg virkelig fortrudt det. Jeg har ikke lyst til at blive konfirmeret for kan mærke at jeg ikke tror på Gud og så føles det som om jeg lyver og det har jeg ikke lyst til. Men jeg tør ikke sige noget til mine forældre for nu regner de jo med at jeg skal konfirmeres og de er også ved at planlægge fest og sådan noget. Vi skal bare være hjemme men alligevel. Hvad skal jeg gøre. Please hjælp.

Svar: 

Hej du,

Det lyder som en hård situation du står i - tak fordi du deler den herinde i brevkassen!

For det første har jeg lyst til at fortælle dig, at der er mange andre unge, som dig, der har stået i samme situation, hvor de har skullet vælge, om de havde lyst til at blive konfirmeret eller ej. Og den beslutning kan godt være svær, hvis man måske på den ene side ikke føler, at man helt tror på Gud, men på den anden side også gerne vil være sammen med de andre der skal konfirmeres. Måske er det noget du kan genkende i din situation?

Det er rigtigt sejt, at du gør dig de her overvejelser omkring at blive konfirmeret, og at du er ærlig og gerne vil være tro overfor dig selv. Det er helt normalt, at der kan gå noget tid fra, at man starter til noget nyt, til at man finder ud af, om det er noget man rent faktisk har lyst til at gå til. Sådan kan det fx være med en sportsgren, som man startede med at kunne lide, men pludselig opdagede ikke var noget man havde lyst til mere. Så det er selvfølgelig helt okay, at du har fundet ud af, at du faktisk ikke har lyst til at blive konfirmeret alligevel, nu du faktisk ikke tror på Gud og heller ikke har lyst til at lyve.

Jeg kan godt forstå, at du føler, at det kan være svært at skulle fortælle dine forældre det. Jeg vil dog sige, at det lyder som om, at du har haft en god aftale med dine forældre om, at du skulle prøve at starte til forberedelse, for lige at se om det var noget for dig. Derfor tænker jeg, at dine forældre allerede er åbne og gerne vil høre dine tanker omkring det at blive konfirmeret. Jeg tænker, at dine forældre helt sikkert vil det bedste for dig, og derfor også vil støtte dig i, at du nu ikke har lyst til at blive konfirmeret alligevel, fordi du faktisk ikke har lyst til at skulle lyve.

Hvis det er svært at gå direkte til samtalen, kan du måske skrive dine tanker ned på et talepapir, som du så læser højt for dem. På den måde kan man være mere sikker på, at man får fortalt det man gerne vil. Hvis det er svært, kan du evt. skrive noget af det samme, som du har skrevet her til mig? Jeg synes nemlig, at du forklarer rigtig flot, hvordan du ønsker at være ærlig og derfor ikke vil konfirmeres alligevel.

Jeg tænker ikke, at det er for sent at tale med dine forældre nu, men omvendt kan være et godt tidspunkt, fordi der stadigvæk er noget tid til konfirmationen. Måske kan du sammen med dine forældre lave en anden plan for, hvad der kan ske? Det kunne måske være, at I holdt en nonfirmation i stedet for, eller I holdt en lidt større fødselsdagsfest? Det kan også være, at der er noget helt tredje, som du og din familie i stedet kan gøre, hvis du har lyst til, at der skal ske lidt på dagen.

Hvis du finder det meget svært at skulle tale med dine forældre selv, er der måske en anden voksen, som du er tryg ved, som kunne hjælpe dig med at få sagt det til dem? Det kunne måske være en fra din familie eller en lærer fra din skole? Ellers er du også meget velkommen til at komme ned i Den Åbne Dør, hvis du bor i Allerød. Du kan komme direkte uden aftale i åbningstiden mandag kl. 16-18, onsdag kl. 14-16 og fredag 12-14, eller ringe til telefonnummeret 2056 1632 i samme tidsrum og lave en aftale. Du kan også lægge en besked, så ringer vi tilbage. Vi sidder i 'Det Åbne Hus' på Lillevang Skole på Frederiksborgvej 61. Her er du også velkommen til at tage dine forældre med, hvis du har lyst. 

Jeg håber, at du får talt med dine forældre, så du ikke behøver at blive konfirmeret, og at I sammen måske kan finde en alternativ mulighed.

Bedste tanker, 

Theresa, rådgiver

 

 

 

+ Opret dit eget spørgsmål

alleroedtheresas billede
Theresa fra Allerød kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program