Skole i morgen!

brevkassespørgsmål

Skole i morgen!

brevkassespørgsmål af
En pige
13 år
Oprettet 2 år 6 måneder siden

Hej

Jeg er en pige på 13 år og det er ret svært for mig at gå i skole. Jeg kommer altid i konflik med andre og lærerene bliver altid sure på mig. Det er en ond cirkel og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. Mine forældre bliver også sure på mig. Jeg tror ikke andre kan lide mig og føler mig forkert. Har lyst til bare at flygte men ved også godt det ikke hjælper. Men hvor kan jeg starte og kan jeg få noget hjælp af andre? 

Svar: 

Tak for dit spørgsmål :-)

Først og fremmest vil jeg anerkende, at du nu sætter ord på dine frustrationer, om at skolen er svær for dig.  Du skriver ikke så detaljeret, at jeg helt kan gennemskue hvad der ligger til grund herfor. Så derfor bliver mine råd måske sådan lidt overfladisk men håber du alligevel kan bruge dem.

At være teen og skulle leve op til alle andres forventninger til en selv, kan godt være ret udfordrende. Der stilles krav fra mange sider. Forældre, lærere, måske dine venner, uddannelsesparathed osv. Det kan være svært at leve op til alle disse krav, som så kan gøre skolegangen besværligt og sur. Måske er kravende lige nu for høje til at du kan imødekomme disse - Har du talt med dine forældre om den del? Måske skal du starte hos dine lærere. Hvem af dem kan du allerbedst med - hvem kan godt håndtere dig, selv om du ikke lige følger med eller bliver lidt uvenner med ham eller hende. Start med at bede om en samtale, hvor du på en god måde beskriver dine udfordringner. Det er vigtig du sætter ord på og ikke bare trækker på skulderne og siger" jeg magter det bare ikke". Fordi, hvis du skal have hjælp (og sympati for dine problemer) skal nogen vide hvad det inderst inde drejer sig om.

Måske er du skoletræt? Det kan så være at skolen, i samarbejde med dine forældre, kan lave en plan hvor du får et lidt andet skema, som giver dig luft i skolen.

Har du venner i skolen? Måske kan du få lidt støtte hos nogle venner. De kan ofte se på en når man ikke lige er parat, magter opgaven eller har brug for lidt støtte.

Måske skal du bede en Streetworker om en snak. Streetworkeren i Aabenraa kommune kender rigtig mange gode løsninger og vil måske også kunne hjælpe dig med at få sagt de rigtige ting til skolen og andre. Du kan finde deres tlf nr herfra www.sspaabenraa.dk

Sidst men ikke mindst, så synes jeg du skal snakke mere med dine forældre INDEN det igen går galt. Netop fordi, at de jo bliver kede af det (frustreret) når de gentagne gange bliver konfronteret med at du laver konflikter på skolen. Jeg er sikker på de holder af dig og vil dig det bedste.

Håber du kan bruge svarene til noget. Du er velkommen til at skrive igen hvis du har mere du vil spørge om :-)

 

Håber på det bedste for dig :-)
Vh Brevkasseredaktøren

aabenraajohns billede
Brevkasseredaktøren fra Aabenraa har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program