Forelsket?

brevkassespørgsmål

Forelsket?

brevkassespørgsmål af
Kathrine
16 år
Oprettet 2 år 11 måneder siden

Hejsa

Jeg skriver fordi jeg for omkring 7 måneder siden mødte en rigtig flink fyr. Vi er efterhånden blevet ret tætte og vi skriver næsten hver dag. Jeg har lige siden 0. klasse haft flest drenge-venner og den dag i dag er det stadig sådan. Men jeg føler at den her gang er anderledes. Jeg kan mærke jeg er spændt på om han mon skriver og jeg sætter altid tid af til ham når han gør. Jeg prøver nogen gange at komme med undskyldninger for at skrive tilfældigt til ham og jeg kan mærke at jeg bliver altid så glad når han svarer. Jeg tænker tit på ham og om han har det godt og jeg gør altid lidt mere ud af mit udseende når jeg ved jeg skal se ham.

Ud over mig selv er jeg i tvivl om han er vild med mig. Når vi er sammen i vores vennegruppe lægger jeg tit mærke til at han ser mig i øjnene også når jeg ikke kigger. Han er meget åben over for mig og vi har det altid rigtig sjovt sammen. Og her i sidste uge sendte han mig en kys-emoji (den der kysser til siden) for at sige tak for at ville hjælpe med en opgave i matematik.

Jeg har aldrig været rigtig forelsket før, og jeg er slet ikke sikker på om jeg er vild med ham eller om jeg bare synes han er lidt sød. Hvordan ved man om man er rigtig forelsket? Og kan han mon lide mig?

Svar: 

Hej Kathrine

Det er dejligt at høre, at du har mødt en sød fyr. Ud fra dit brev lyder det som om, at I har en god relation og at du har en stor lyst til at skrive og snakke med ham. 

I dit brev spørger du om, hvordan man ved at man er forelsket og om han mon kan lide dig. 

Det kan naturligvis være svært at vide, om man er forelsket, når man ikke har prøvet at være forelsket før. Nogle af de typiske tegn der kan være på, at man er forelsket, er følelsen af sommerfugle i maven, at man ikke kan stoppe med at tænke på personen, at man har svært ved at koncentrere sig, at man måske mister appetitten, at man drømmer om vedkommende eller at man har svært ved at sove - det kan selvfølgelig være forskelligt fra person til person, hvordan det føles, men det er nogle af de typiske tegn. Ud fra det du beskriver i dit brev, tænker jeg godt det kan være en mulighed, at du er forelsket. Som du også selv er inde på, så er forelskelse en følelse og ens handlinger i forhold til den anden person vil derfor være drevet af lyst, fremfor "fornuft". Så når du skriver at du altid sætter tid af til at skrive med ham, at du tit tænker på ham, bliver glad når han skriver og at du prøver at komme med undskyldninger, for at skrive tilfældigt til ham, så er det fordi du har lyst til at se ham og skrive med ham, og det kunne godt være et tegn på forelskelse - eller i hvert fald begyndende forelskelse. Du kan eventuelt prøve at mærke efter, om du kan nikke genkendende til nogle af de typiske forelskelsestegn, jeg nævnte - og så ellers prøve at mærke efter, hvordan du føler, når du ser ham eller skriver med ham, fremover. 

Om han er vild med dig, kan også være svært at sige. Ud fra de ting du beskriver, kunne det godt lyde som om han godt kan lide dig. Hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan I har det med hinanden, kunne du overveje at prøve at snakke med ham om det. Du kan eventuelt prøve at fortælle ham om de ting du beskriver i dit brev og se hvordan han reagerer på det. Nu ved jeg ikke hvor meget I ser til hinanden, hvor I er alene sammen - men det kunne måske også være en mulighed, at I prøver at bruge noget tid sammen alene. Det vil måske også gøre det nemmere, at mærke hvordan du har det med ham og hvordan han har det med dig. Måske vil I så også helt naturligt komme til at snakke om jeres forhold til hinanden. Hvis du ikke føler dig tryg ved at tale med ham om det, så kan du eventuelt også bare bruge lidt tid sammen med ham og se hvordan det udvikler sig. 

Jeg håber du kan bruge mit svar og at du bliver klogere på, hvordan I har det med hinanden. 

Mange hilsner

Freja 

Frejas billede
Freja fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program