Dårlig samvittighed

brevkassespørgsmål

Dårlig samvittighed

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 3 år 2 måneder siden

Har lige droppet en fyr fordi jeg ikke rigtig følte noget for ham, og han blev rigtig ked af det. Selvom jeg ved det var det rigtige at gøre, har jeg stadig en virkelig dårlig samvittighed over det, og lige meget hvad jeg siger til mig selv kan jeg ikke komme af med den. Hvad kan jeg gøre?

Svar: 

Kære du

Det er rigtig trist, når et forhold ikke fungerer og man må sige stop. 

Som du siger har du gjort det helt rigtige, ved at slå op, når følelserne ikke var der. Jeg tænker den dårlige samvittighed er helt naturlig, for du har selvfølgelig ikke lyst til at gøre ham ked af det. Og når du så oplever at han bliver rigtig ked af det, så komemr den dårlige samvittighed. 

Nogle gange kan man sagtens gøre det helt rigtige, og alligevel ende med at gøre andre kede af det, og ende op med dårlig samvittighed. Det er nok desværre bare en del af livet. Jeg tror ikke du kan gøre noget bestemt. Du er nødt til at holde fast i, at du har gjort det eneste rigtige. Hvis følelserne ikke er der, giver det ingen mening at fortsætte. Havde du fortsat ville du gøre mere skade, fordi han alligevel ville være endt med at blive ked at det på et eller andet tidspunkt, når det gik op for ham at du ikke havde følelser for ham. Så måske skal du prøve at sige til dig selv at du har gjort ham en tjeneste. Det er klart at det ikke føles sådan lige nu, men det har du. 

Du har endt et forhold der ikke havde en fremtid, og det er det bedste for jer begge to. Når han er kommet igennem den sorg han oplever nu, kommer han helt sikkert også videre, og får mulighed for at finde ind i et nyt forhold, med en pige der gengælder hans følelser. Du har gjort det bedste for ham og for dig. Det kræver tid og tid og lidt mere tid, men det skal nok komme. Hans sorg bliver stille og roligt mindre og mindre, og det gør din dårlige samvittighed også. Du er bare nødt til at give det tid, og holde fast i at du har gjort det rigtige. 

Mange hilsner Thea

Theas billede
Thea fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program