Kroppen

brevkassespørgsmål

Kroppen

brevkassespørgsmål af
helst uønsket
12 år
Oprettet 3 år 8 måneder siden

Jeg ved godt jeg er ret ung Og sårn... men folk for min klasse er begyndt at udvikle større former og sårn.. og jeg er stadig helt flad...:( jeg ved at det kan være normalt, og nogle føret begynder at udvikle ? i alderen af 14, men jeg forstår bare ik hvorfor alle mine venner så er begyndt at få bryster.....??

Svar: 

Kære dig,

1000 tak for din besked:-)

Du har taget hul på dit teenager-liv og en masse skønne oplevelser venter dig:-).. Men det er også en tid, som gør os frustreret, følelserne suser rundt og vi kan til tider føle os forkerte og anderledes.

Jeg kan godt huske, hvordan det var i skolen, da vi ramte teenageårene. Man kan se at, ens klassekammerater udvikler sig, og jeg tror ikke at man kan undgå at sammenligne sig med hinanden...

Som du selv skriver udvikler vi os alle forskelligt. Hvordan og hvornår vi udvikler os, har vi desværre ikke særlig meget indflydelse på. Vores udvikling afhænger i høj grad af genetik - eksempelvis hvor høje vi bliver, størrelsen på vores fødder, hvornår vi får hår på kroppen og hvornår vi udvikler bryster. Østrogen er det kvindelige-hormon der gør, at vi udvikler bryster, får menstruation osv. Hvor meget østrogen og hvor hurtigt det udvikles er også genetisk bestemt.  

Jeg kender ikke dit forhold til din mor? Men hvis du føler dig tryg ved at snakke med hende om din udvikling, kan du prøve at spørge hende om, hvornår hun fik menstruation og udviklede bryster, da det er hendes gener, der er ført videre til dig. Det forklarer også hvorfor nogle af dine veninder har flere former og udvikler sig tidligere eller senere. Det er ganske enkelt fordi, at de har andre gener i kroppen.

Som du selv skriver er du kun 12 år, og jeg er helt sikker på at, du først lige er gået i gang med din udvikling. Indenfor de næste par år kommer der til at ske en helt del forandringer med din krop. Husk - vi er alle forskellige og der er ikke en rigtig eller en forkert måde at se ud på. Ligegyldigt hvordan du udvikler dig, skal du være DIG, at være dig selv- gør dig smuk - ikke størrelsen på dine bryster!

Hvis du bliver ved med at være bekymret for om du udvikler dig rigtigt, kan det være en god ide at snakke med en voksen, der har forståelse for emnet, fx en sundhedsplejeske eller læge.

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar :-)

Jeg ønsker dig alt muligt held og lykke.

Kærlig Hilsen

Line - Ungekonsulent 

 

  

 

 

 

OdderLines billede
Line, ungerådgiver i Odder har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program