sex

brevkassespørgsmål

sex

brevkassespørgsmål af
lucas
12 år
Oprettet 3 år 8 måneder siden

hej jeg synes at jeg er nået til det pungt i mit liv hvor jeg gerne ville have sex hvad går jeg

Svar: 

Kære lucas, 

Det er helt normalt at begynde at interessere sig for sex og onani i din alder. Det er meget forskelligt præcis, hvornår man begynder at onanere og have sex, det handler meget om, at kroppen skal være klar, men også at man skal føle sig klar.

Det er som sagt helt naturligt at være nysgerrig, og det er også helt almindeligt at føle at man har virkelig meget lyst til at prøve sex. Men selv om de fleste på din alder har samme følelse og lyst som du oplever, så venter de fleste alligevel med at have sex, til de er lidt ældre. Jeg tænker det har noget at gøre med at sex, godt kan være lidt grænseoverskridende de første gange, og at det kan være svært at mærke efter om man kommer til at overskride enten sine egne eller den andens grænser, når man kun er 12. Det bliver nemmere, når man bliver lidt ældre. Faktisk er det mest almindeligt at vente til man er fyldt 15. Det er i hvert fald det undersøgelser viser at flest unge gør. 

Selvfølgelig er der både nogle, der begynder tidligere og senere. Det vigtigste er at huske på, at man skal føle sig tryg og godt tilpas, når man skal have sex. Det er oftest lettest med én man er glad for og stoler meget på. Det er vigtigt, at man føler sig helt klar, og det gør ingenting at vente. Så måske skal du prøve at ændre dit fokus lidt. I stedet for at finde ud af hvem du kan have sex med, skal du måske starte med at finde en pige, eller en fyr, hvis du er mere til det, som du kan blive rigtig glad for. Måske som en kæreste? I takt med at I bliver mere og mere glade for hinanden, og mere og mere trygge ved hinanden, kommer snakken om sex, nok også helt automatisk på banen. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar!

 

Susan

Susans billede
Susan fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program