overdosis

brevkassespørgsmål

overdosis

brevkassespørgsmål af
J
20 år
Oprettet 3 år 11 måneder siden

her den anden dag tog jeg en overdosis af noget medicin, som jeg godt vidste at jeg ikke ville dø af. jeg blev dog meget påvirket af det, var alene og gik rundt i indre by. nogle ringede efter en ambulance og jeg kom på hospitalet, var dog meget udadreagerende. problemet er bare nu alle der arbejder inden for sundhedssektoren tror at det var pga. selvmord og det var det ikke. det var bare for at blive "høj" og slippe alt og gad ikke tage stoffer, da man så ikke må køre bil bagefter og ved ikke hvorlangt tid der går (ville ikke risikere noget, kører tit). de eneste der ved det er sundhedsvæsnet og politiet. det stod på i ret lang tid og er mega frustreret over at noget af det sundhedsfaglige personale mener at de er sikre på at det var i et forsøg på selvmord, for det tager jeg afstand fra. bliver aldrig forstået. ved ikke om jeg bare burde glemme det

Svar: 

Hej J

Jeg kan godt forstå du synes det er frustrerende, hvis andre tror du ville begå selvmord, når du "kun" tog medicinen for at blive påvirket. 

Jeg tænker egentlig medarbejdernes reaktion er udtryk for at de passer deres arbejde, hvilket vil sige at de bekymrer sig. De har måske tidligere oplevet mennesker der efter et selvmordsforsøg, der ikke har villet stå ved at de faktisk har det rigtig dårligt, og ikke har ønsket hjælp, og derfor er de bare særligt opmærksomme. Jeg tænker ikke du kan gøre så meget, ved at de tænker som de gør, for hvis de ikke gjorde, ville de faktisk ikke gøre deres arbejde som de skal. 

Du skriver at du godt vidste at du ikke ville dø af den overdosis du tog. Jeg vil ikke anfægte at du ved hvad du gør. Jeg vil alligevel gøre dig opmærksom på netstof.dk, hvor der sidder læger og andre rådgivere der er specialister i rusmidler. Jeg ved godt det måske er provokerende at skrive, det jeg skriver nu. Men du ville ikke være den første der tænker de har helt styr på medicin, og hvad og hvor meget de kan tage...og så alligevel ikke. Derfor nævner jeg netstof.dk. Jeg synes du skal overveje at skrive der, og spørge nogen der faktisk ved det.

Du skriver også at grunden til at du valgte at tage en overdosis, var at du ikke ville tage stoffer og evt. blive taget med noget forbudt i blodet, hvis du bliver stoppet i bil. Husk at en del af det medicin som man kan blive "høj" af ved overdosis, også kan spores i forbindelse med bilkørsel, og det kan være ulovligt på linje med at køre med hash, kokain eller andet i blodet. Så det er på ingen måder en "sikker" fremgangsmåde. 

Mange hilsner
Thea

Theas billede
Thea fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program