bange

brevkassespørgsmål

bange

brevkassespørgsmål af
Ano
16 år
Oprettet 4 år 1 måned siden

Hej brevkasse! Tit når jeg ligger i min seng om natten og det er blevet lidt mørkt, kommer jeg i tanker om døden. Jeg tænker på hvad der sker efter døden og hvor 

meget jeg kommer til at savne f.eks. min mor når hun dør. Jeg bliver bange for at jeg bare forsvinder...at jeg bare er væk, uden at kunne tænke føle eller blive til igen. 

Hvad nu hvis det er sådan, så er livet godt nok uretfærdigt! Men når jeg så vågner igen næste morgen er den uhyggelige følelse helt væk.
Men hvad skal jeg gøre for at undgå disse tanker? Og hvad tror i der sker efter...DØDEN! er den så slem som man går og tror?

Bare svært ..

Svar: 

Hej kære du,

 

Det er helt normalt at have tanker om, hvor vi ender henne når dette liv ender. Og man kan nogle gange blive helt opslugt af tanken, når man ligger sig til at sove. 

Der vil altid være spørgsmål her i livet, som er umulige at besvare, og det kan være enormt skræmmende ikke at vide, hvad der sker efter døden.

Er det noget du kan snakke med dine forældre og/eller venner om? De kender helt sikkert til følelsen af usikkerhed og frygten for at miste.

 

Det er forskelligt, hvad mennesker tror at der sker efter døden. Og jeg giver dig helt ret i, at det hele kan synes uretfærdigt, hvis vi mennesker bare er væk, når vi dør. 

Det er helt naturligt, at have spørgsmål og være bange for, hvor vi ender efter døden. Der er mange mennesker, som finder tryghed og ro i at tro på, at der er et liv efter døden. At vores kære er i himlen og kigger ned på os. 

Men der er også mange mennesker der ikke tror på, at der er et liv efter døden. Begge dele er helt normale.

 

Du spørger hvad man kan gøre for at undgå uhyggelige tanker om, at man bare er væk. Nogle mennesker tror på - uanset om der er et liv efter døden - at det er kontakten og kærligheden til dem man holder af der betyder noget. De minder man har sammen, de lever videre selv om man er væk. På den måde er ens familie med til at holde minderne om den person i live, og så er personen aldrig helt væk.

 

Prøv også at huske dig selv på at du ved at tankerne er væk dagen efter igen. Måske kan det også hjælpe dig lidt at sige til dig selv. Det er virkelig ubehageligt at blive så bange, men også vigtigt at vide at frygten går væk igen. På den måde er det noget vi med tiden kan lære at styre.  

Jeg håber at du kunne bruge mit svar.

 

De venligste hilsner

 

frederikshavnjanes billede
SSP-medarbejder fra Frederikshavn kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program