Bekymring

brevkassespørgsmål

Bekymring

brevkassespørgsmål af
ven
16 år
Oprettet 4 år 3 måneder siden

En af mine venner er kommet ud i noget rod med nogle andre fra årgangen. Jeg vil ikke stikke ham men gerne hjælpe ham. De ryger for meget weed og jeg ved at de mindst en gang har gjort noget kriminelt. Nogle fra gruppen sælger også stoffer. Hvor går jeg hen med min bekymring uden at stikke ham og miste mit venskab? Jeg vil gerne være anonym så han ikke ved det er mig der har fortalt andre om det. Det er vigtigt for mig at hjælpe ham for han er en rigtig god ven. Kan I hjælpe med nogle gode råd, tak?

Svar: 

Hej ven

Vi er glade for at du skriver til os, og jeg kan godt forstå din bekymring, det er noget rod din ven er i, og du er en rigtig ven når du gerne vil hjælpe ham.

hvis du gerne vil hjælpe din ven, kan du jo tale med ham om at du er bekymret for ham, har du prøvet det.

Hvis du har prøvet at snakke med din ven, og han ikke vil lytte til dig, og han stadivæk er i noget rod, så er du jo nød til at henvende dig til en voksen, som du stoler på , og du syntes er god at snakke med, så må den voksne tage sig af din vens rod og problemer, din ven behøver ikke vide at det kommer for dig, i vores øjnene er du ikke en stikker men en rigtig god ven, som vil hjælpe sin kammerat.

Du kan jo fortælle din ven at man kan henvende sig i Alkohold og stof rådgivningen i vores kommune, eller hos anonym rådgivning i familie huset.

Vi håber du kan bruge vores svar ellers er du velkomme til at skrive til os igen, eller chatte med os, vi har åbent i chatten hver torsdag 19-21.

Venlig Hilsen Julie og Anne 

halsnæscamillas billede
Anne - Ungerådgiver i Halsnæs kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program