Jeg føler mig ensom

brevkassespørgsmål

Jeg føler mig ensom

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 4 år 4 måneder siden

Hej

jeg har mange venner og jeg tror ik der er nogen der ik kan lide mig men aligevel føler jeg mig meget ensom. Jeg har ik rigtigt nogen jeg kan snakke med eller at jeg har nogen jeg er meget tæt med som jeg kan fortælle hvis jeg ik har det godt. Jeg har også fået at vide at jeg altid er glad og er god til at få folk i godt humør, så nu føler jeg at jeg ik kan tillade mig at have en dårlig dag fordi jeg er bange for at andre folk så heller ik kommer i godt humør.

hvad skal jeg gøre?

Svar: 

Hej med dig. 

Jeg er ked af at høre, at du føler dig ensom, og at du føler, du ikke har nogen, som du er tæt med. Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg synes det er rigtig godt, at du skriver herind og derved får sat ord på dine følelser.

Jeg forstår, at du føler dig ensom,  men jeg synes at det lyder positivt, at du skriver, at der ikke er nogen, som ikke kan lide dig. For mig lyder det som om, at det kan være, at det du ønsker er en eller få rigtig nære venner, som du føler, du kan dele dine følelser med og være dig selv overfor?

Det kan være, at du allerede har en eller to personer i din vennekreds, som du har et lidt bedre forhold til end de andre? Det kan også være, der er en, som virker særligt forstående eller åben for nære venskaber?  Eller måske kan det være, du kender en, som tidligere har åbnet sig overfor dig og delt noget personligt? Mit råd til dig er at se, om der ikke er nogen, hvor det føles mere naturligt og så se om du ikke kan bygge lidt videre på venskabet til dem. Hvis du får et tættere forhold til de personer, kan det nemlig være, at de bliver nogen, som du kan dele nye sider af dig selv med, så du forhåbentlig ikke vil føle dig ensom i fremtiden. 

Der findes rigtig mange måder at prøve at få et tættere venskab med nogen, og det vil afhænge meget af hvem både de og du er, og hvordan jeres forhold tidligere har fungeret. Men mit råd ville være at ses med dem på tomandshånd og starte stille ud og fornemme, hvordan de har det med, at du deler mere om, hvordan du har det, end du plejer. Du kan også prøve at være den, som spørger ind til nogle lidt mere følsomme ting, og på den måde vise, at du gerne vil snakke om sådan nogle ting. Hvis du mærker, at de reagerer på en måde, du ikke bryder dig om, kan det være, at du kan starte lidt blødere ud eller måske henvende dig til en anden ven i stedet? Husk, at det godt kan tage tid at bygge meget tætte venskaber op, så mist ikke modet, hvis det ikke sker lige med det samme, selvom ensomhed kan være en rigtig slem følelse. Nære venskaber kan tage tid at bygge op, men de er ofte det hele værd.  

Jeg vil også gerne sige, at jeg synes, det lyder som et rigtig dejlig kompliment, at du altid er glad og god til at få folk i godt humør. Men jeg synes også, det er vigtigt, at du ved, at der er ingen, som kan være glade hele tiden, og at det er okay at have en dårlig dag. Det er ikke dit ansvar, at folk omkring dig altid er glade. Jeg håber, du kan se på komplimentet som et skulderklap til dig om, at du er et positivt og behageligt menneske, men at du ikke er forpligtet til altid at være i godt humør. 

Jeg håber du kan bruge mit svar og at det gav mening for dig at læse.

De bedste ønsker fra Karoline 

KarolineSs billede
Karoline fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program