Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 4 år 4 måneder siden

 Hej

Jeg er en pige på 15 år. Jeg har noget med en, og vi er næsten sammen hver dag. Som jeg elsker. vi har begge lyst til hindanden sexuelt. Men alut det her er nyt for mig. Jeg har en del gange givet ham et blowjob osv. og han vil også virkelig gerne hjælpe Mig osv. men ved ikke hvorfor men bliver helt utilpas når han kommer tæt på. Er bange for at han ville syntes det er klamt eller et eller andet. Er ikke helt sikker, hvorfor at jeg har det som jeg har. Og vi har så prøvet en gang hvor vi skulle til at have sex men jeg stoppes det da hans pik næsten kommede ind i mig. men følte at jeg var alt for stram så var bange for at han ikke kunne komme ind i mig. Men har vildt meget lydt til sex osv men ved ikke hvorfor jeg for det sådan. Er også en del reg for at han skal se min krop. Da jeg selv syntes at jeg har en grim krop og jeg har næsten ingen bryster osv og går altid med Bush op så han tror jo jeg har større end jeg endelig har. Jeg er også reg for at vi skal kysse da jeg ikke tror at jeg rigtig kan finde ud af det. Så det er virkeligt svært. Hvordan kommer jeg over alt det?

Svar: 

Hej med dig,

Hvor er det dejligt at høre, at du har noget kørende med en, og at I er glade for hinanden. Og hvor er det bare ærgerligt, at dine tanker om dig selv skal blokere for, at I kan tage det et skridt videre. For det lyder som om det er det I begge har gerne vil.

Når jeg læser dit brev får jeg indtrykket af, at du er usikker på dig selv og utilfreds med din krop. Når man ikke synes at ens krop er pæn nok, og hvis man bliver i tvivl om man er god nok som man er og god nok til at kysse og til at have sex, så kan det skabe en blokade, der gør, at man mister lysten til at vise sin krop, til at kysse, til at have sex, og til i det hele taget at lade andre komme tæt på. Det er rigtig uheldigt at det sker, for det kan, som du oplever, gøre, at man ikke kan gøre de ting man egentlig gerne vil.

En ting, der er vigtig at huske på, er at andre sjældent ser de samme fejl som vi selv ser ved os selv. Alle de små (og store) ting, som vi selv synes er helt forkerte er ofte nogen vi kun selv kan se. Og i virkeligheden er det som regel det som andre ser som det, der gør én til den person man er.

Alle kroppe er smukke på hver deres måde. Man kan vælge at gå igennem livet og være utilfreds med sig selv og sin krop, eller man kan vælge at prøve at lære at elske sig selv og sin krop nøjagtig som den er. Det er meget nemt at være utilfreds og blive usikker på sig selv, fordi man kan få alle mulige idéer om, hvordan man skal og bør se ud, hvis man ser alle de smukke og perfekte piger på Instagram, TikTok og andre sociale medier. Problemet er bare, at de billeder, der bliver lagt op på de sociale medier kun er dem, hvor vi ser godt ud, hvor vi er nogen og hvor vi laver noget fedt. Det er ikke alle de grimme og kedelige hverdagsbilleder med morgenhår og blodsprængte øjne. Der er ikke noget galt med at være på de sociale medier, med at lægge billeder op og med at kigge på billeder. Man skal bare huske, at de billeder, der ligger, godt kan få en til at tro, at alle andre er meget lækrere og har meget federe liv end en selv. Og det er altså meget sjældent tilfældet.

Derfor er det vigtigt at du øver dig i at sige til dig selv, at du er smuk akkurat som du er, og at din krop er smuk akkurat som den er. For det er du! Og det er din krop også! Det er markant lettere sagt end gjort, for i starten tror man slet ikke på det man selv står og siger. Men jo mere du øver dig, og jo flere gange du siger det, des lettere vil det blive, og des mere vil du begynde at tro på det.

En rigtig god metode til at overkomme din usikkerhed og dit behov for at sige fra, når din fyr kommer tæt på, er ved at tale med ham om, hvordan du har det. Fortæl ham, at du synes din krop er grim, at du er bange for, at han vil synes du er klam, at du føler du har snydt ham, fordi du har gået med push-up bh. Fortæl ham om alle de tanker og følelser, der rumsterer indeni dig. Det kan føles grænseoverskridende, og du kan måske også være nervøs for, at han ikke vil dig mere, hvis du fortæller om din usikkerhed. Men hvis han er en god fyr, og det lyder han til at være, så vil han ikke vende dig ryggen. Tværtimod. Så vil han lytte til dig, rumme dig, og støtte dig, så I begge kan få en god oplevelse, og så I kan tage jeres relation skridtet videre. Langt de fleste mennesker ser nemlig åbenhed og ærlighed som en god kvalitet, og som noget de værdsætter i et forhold. Så hvis du tør åbne dig for ham, så viser du ham samtidig en enorm tillid, og det har potentialet til at bringe jer tættere på hinanden.

En anden positiv ting ved at fortælle ham hvordan du har det, er at han bedre forstår, hvorfor du reagerer som du gør, og hvorfor du afbryder, når I er intime sammen. Lige nu føler han måske at du afviser ham. Og hvis han går med den følelse er der en risiko for, at han på et tidspunkt siger, at nu vil han ikke mere. Men hvis du i stedet fortæller ham, hvorfor du gør som du gør, så vil han bedre kunne forstå dig, og vil formentlig give dig den tid og plads du har brug for. Og samtidig hjælpe og støtte dig, så I begge har det rart. For en god og kærlig seksuel relation er en, hvor begge parter føler sig tryg, og begge parter føler de kan være sig selv. Og det har du fortjent!

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig.

Mange hilsner,

Siv

Sivs billede
Siv fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program