Kontaktblødning

brevkassespørgsmål

Kontaktblødning

brevkassespørgsmål af
Amalie
22 år
Oprettet 4 år 3 måneder siden

Hej,

Jeg oplever til tider at jeg bløder under sex. Sidst det skete gik jeg til lægen, hvor jeg fik konstateret klamydia. Da jeg blev behandlet for det, stoppede blødningerne. Efter eft godt stykke tid var jeg i seng med en gammel flamme én gang, hvor der intet blod var. Nu har jeg så (flere måneder efter mit sidste samleje) mødt en ny fyr, hvor jeg oplevede at bløde under samleje igen. Jeg er helt i vildrede, for jeg synes simpelthen det er pinligt at gå til lægen igen, når jeg kun har haft sex én gang siden sidst jeg havde klamydia. 

Inden jeg går til lægen, har jeg gået med nogle overvejelser, som jeg gerne vil høre om de er helt hen i vejret - jeg er på p-piller og har været det i mange år. Når jeg holder min månedlige pause, hvor jeg får min menstruation, så passer det altid med at den kommer om fredagen. Denne gang havde jeg sprunget min pause over ved at fortsætte på den nye p-pille pakke med det samme. Det vil sige, at den fredag jeg egentlig skulle have haft min menstruation, der havde jeg sex med ham den nye. Det blødte da vi gjorde det første gang den aften (vi gjorde det yderligere flere gange om natten/næste dag, hvor der intet blod var). Jeg husker fra mine yngre dage, at jeg godt kunne bløde, hvis jeg havde sprunget min menstruation over, men havde sex den pågældende dag, hvor det var meningen jeg skulle have menstruationen. Jeg ved ikke om dette kan have en sammenhæng? Altså at samlejet ligesom kan "udløse" en smule blod, fordi det er på den tid af min cyklus. Det er bare irriterende at man ikke kan regne med at slippe for at bløde, når man springer sin menstruation over, men det er endnu mere irriterende hvis jeg bløder af andre årsager... Der forekommer aldrig pletblødninger på andre tidspunkter, det er udelukkende mens samlejet og stopper med det samme igen bagefter. 

Tak på forhånd. 

Svar: 

Hej, 

Det lyder som er rigtig irriterende problem, og det er godt at du har henvendt dig. Jeg synes bestemt at du skal bestille tid hos din egen læge igen. Din læge vil under ingen omstændigheder bebrejde dig, hvis det skulle være klamydia igen. Læger er også mennesker og har været unge engang. Så vil du kunne få foretaget de nødvendige undersøgelser - herunder underlivsundersøgelse - og I kan tage en snak om prævention fremadrettet. 

Mvh Niclas, læge 

 

Niclass billede
Niclas fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program