skilsmissegruppe for børn

brevkassespørgsmål

skilsmissegruppe for børn

brevkassespørgsmål af
Ellen
14 år
Oprettet 4 år 4 måneder siden

Jeg har hørt der er kommet nogle skilsmissegruppe for børn i Randers. Åh det vil jeg så gerne. Kan I fortælle noget om hvordan jeg kan komme i en af grupperne? Tak.

Svar: 

Hej Ellen

Ja der er grupper for skilsmissebørn og det er en rigtig god idé at komme med i sådan en gruppe, så man kan få snakket med andre børn og unge, som også har oplevet skilsmisse og få hjælp til det der er svært. Selvhjælp Randers har skilsmissegrupper, nogle af grupperne kører ude på folkeskolerne, du kan enten spørge på kontoret på din skole, om der er grupper der. Ellers kan du kontakte Majbritt Bargsteen, Tlf. 29 45 17 44 / Mail: majbritt@selvhjaelpranders.dk, og se mere på https://selvhjaelpranders.dk/selvhjaelpsgrupper/trivselsgrupper

Her er teksten om projektet fra Randers.dk: "Fra delebørn til hele børn er et skilsmissegruppeforløb, som nogle skoler i Randers kommune tilbyder. Du kan spørge dit barns klasselærer om skolen tilbyder skilsmissegruppe. En skilsmissegruppe består af en lille gruppe af jævnaldrende børn med skilte forældre, der mødes på faste dage over en periode. Til hver samling møder børnene/de unge en tryg og genkendelig ramme, hvor de taler om forskellige temaer, som erfaringsmæssigt fylder hos børn med skilte forældre.  Børnegruppen er et frirum, hvor der tales om det, der fylder i bevidstheden efter skilsmissen. Det er et sted, hvor barnet eller den unge vil føle sig genkendt med de tanker og følelser, som de går og tumler med. Mødet med jævnaldrende i en lignende situation kan give oplevelsen af identifikation, tryghed, fællesskab og evne til at handle i eget liv. Gruppeforløbet vil kunne bidrage til, at barnet/den unge får mere overskud og ro til at koncentrere sig om skolen og andre vigtige ting i deres hverdag og opvækst."

Håber dette kunne hjælpe dig videre.

Mange hilsner 

Rådgiver

AnjaRanderss billede
Rådgiver fra Randers kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program