misbrug

brevkassespørgsmål

misbrug

brevkassespørgsmål af
forvirret pige
19 år
Oprettet 4 år 4 måneder siden

Jeg er bange for at begynde at tage kokain eller måske hårdere stoffer. Jeg har taget kokain før, godt nok var sidste gang i april, men når jeg er i byen kan jeg godt finde på at sige ja, især fordi jeg hele tiden lidt har lyst til det, men er bange for det. Min mor har fortalt mig at jeg heller skal komme i detention fordi jeg er udadreagerende overfor dørmænd/politiet (som jeg er kommet et par gange), hvis jeg bliver tilbudt stoffer og har svært ved at sige nej. Ved ikke hvad jeg ellers kan gøre. (Er kendt af politiet og har i de seneste 2 måneder haft konflikter med politiet 1-3 gange om ugen)

Svar: 

Kære forvirrede pige. 

Det er en svær situation, som du står i, og jeg forstår godt, at du er forvirret og og bange. Du skal vide, at du har taget et enormt vigtigt skridt, fordi du faktisk er opmærksom på de problemer, som du oplever, hvis du begynder at tage kokain eller hårdere stoffer, og det er helt vildt godt gået. Mange kan have svært ved at se, hvordan brugen af stoffer går udover deres liv, og derfor kan det også være svært at vide, hvornår man skal søge hjælp. Du er opmærksom, og du søger hjælp, og det er bare så vigtigt. Samtidig lyder det også til, at du kan snakke med din familie omkring stoffer, og hvad det gør ved dig, og det er virkelig også en rigtig god ting, tænker jeg. Det kan i hvert fald være rigtig hjælpsomt og rart at have nogle at støtte sig op ad, hvis tingene er svære eller hårde at være i. 

I forhold til hvad du kan gøre, så tænker jeg, at det måske kan være en mulighed at sætte sig ned og prøve at blive endnu klogere på, hvornår det er svært at sige nej, eller hvad det er, som sker inden du kommer i konflikt med politiet. Er det med nogle bestemte mennesker, eller er det nogle bestemte situationer? Er det, når du har drukket, eller er det når du er ked af det over noget? Hvis du så f.eks. finder ud af, at det atid er med de samme mennesker, at problemerne opstår, så kan man prøve at se dem lidt mindre, eller hvis det kun er, når man er fuld, så kan man sætte regler for, hvor ofte og hvor meget man tillader sig selv at drikke og så videre. Jeg tænker på den måde, at det handler lidt om at lære sine egne mønstre lidt at kende, så det er nemmere at opdage, "hov, nu er jeg på vej ud i noget problematisk", og jo bedre man er til det, jo bedre bliver man nok også til så at forhindre, at problemerne faktisk sker. Så kan man i stedet forsøge at tage dem i opløbet. Det kan være, at man lærer at mærke, hvornår man er så fuld, at det begynder at være svært at sige nej, og så kan man forhindre problemet ved at tage hjem, inden man så får sagt ja til stofferne eller kommer op at toppes med politiet. 

En anden ting, som du kan gøre, hvis du føler, at du ikke helt selv kan styre dit forbrug af stoffer, f.eks. når du er i byen, kan være at få en snak med nogen, som ved rigtig meget om stoffer, brugen af det, og hvordan man kan arbejde med at kontrollere og styre det. I den forbindelse så er hjemmesiden Netstof.dk en rigtig god ressource, hvor man kan få nogle flere og måske mere konkrete forslag til, hvordan man kan håndtere sit forbrug, man  kan skrive i brevkassen til nogle forskellige fagfolk, f.eks. en læge, en psykolog eller en rusmiddel-ekspert. Man kan også stille spørgsmål i et forum, hvor andre unge kan komme med deres råd og erfaringer. Til sidst har man også mulighed for at se, hvilke tilbud for at få hjælp der er i ens kommune

Samtidig er du også altid velkommen i vores 1-1 chat, hvis du har brug for en snak om tingene. Det kan nogle gange også bare være rart at få en snak med en, om alt det andet som også fylder i ens liv. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og at du føler dig hjulpet lidt på vej. Du er mega sej, og det er så godt, at du er opmærksom på dig selv, og det som sker omkring dig. Jeg sender mange gode tanker din vej!

De bedste hilsner

Amanda

 

Amandas billede
Amanda fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program