Bekymret

brevkassespørgsmål

Bekymret

brevkassespørgsmål af
Night
15 år
Oprettet 4 år 6 måneder siden

Hej hvem end af jer dejlige mennesker fra brevkassen der svare. 

Jeg er virkelig beymkret for min bedste veninde. Hun er begyndt date en fyr hun har mødt online. Han er fra USA og bor i USA. Vi plejer tit at dele altting med hinanden men hun vil ikke dele hans alder og udseende. 

hun har et kink med ddlg (daddy dom little Girl) og det er svært at finde nogen på vores alder der rent faktisk ved hvad det er. Jeg er sådan lidt hendes caregiver (men intet seksuelt der) 

ham fyren hun har snakket med lyder, på hans stemme, som om han er 19-20 men i dag slog han selv sit kamera til så hun kunne se ham og før hun nåede at få drejet telefonen væk fra mig fik jeg et glimt af ham og jeg syntes jeg så en mand i 40’erne der var skaldet og lidt tyk. Han lyder også til at have rt fuldtidsjob, altså 12 timer eller sådan noget om dagen. Jeg er virkelig bekymret for at hun er sammen med en der er meget ældre end hende og jeg han måske udnytter hende seksuelt (billeder osv) og mentalt. 

Burde jeg konfrontere hende med disse ting eller hvad skal jeg gøre? Please hjælp. Jeg er virkelig bekymret. 

Tak på forhånd 

Svar: 

Kære Night 

Det lyder som en svær situation. Selvom dine intentioner er gode og bekymringer reélle kan du risikere, at hun lukker af over for dig. Det har meget stor betydning, hvordan du udlægger de her bekymringer. Med det sagt, synes jeg ikke du skal ignorere din impuls om at sikre, at hun ikke bliver udnyttet. På trods af der ikke er nogen garanti for, at du kan det. 

Fra mit synspunkt er det vigtigt, at du starter med at få alt det overblik over situationen du kan. Til det formål er det vigtigt, at du tydeligører for hende, at du ikke spørger for at fordømme.
Du kunne evt. starte en samtale med noget i stil af "Du er min bedste veninde og derfor betyder det meget for mig at du har det godt" efterfulgt af noget der minder om "Da du er min bedste veninde vil jeg også være 100% ærlig overfor dig. Derfor bliver jeg nødt til at sige, at det bekymrer at du ikke føler, du kan være åben omkring din relation. Hvordan kan det være?".

Hvis hun absolut ikke vil åbne op omkring det, er der ikke ret meget du kan gøre ved det. Nogengange bliver man konfronteret med situationer uden nogen god løsning.

For at opsummere; ja, du kan godt snakke med hende om dine bekymringer, ærlighed er helt vildt vigtigt. Pas på med hvordan du gør det. Mennesker har en tendens til at lukke af og blive umodtagelige overfor samtaler der åbner negativt. Eks. "Det er helt vildt træls du ikke gider snakke med mig om ham du dater".

Hvis du er overbevist om, at hun er ude i noget skadeligt, kan du sige til hende, at du vil gå til hendes forældre. Derefter kan du fortælle hvad du oplever til hendes forældre. Det kan være en lidt farlig mulighed, da det nok vil føles for hende som forræderi i et venskab der lyder til at være vigtigt. Det er desværre nogengange det bedste at gøre i sådan en situation. 

Jeg håber det kan bruges

Mvh Niko fra Cyberhus

 

Nikolajs billede
Niko fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program