Misbrug

brevkassespørgsmål

Misbrug

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 4 år 6 måneder siden

Hvor meget skal man drikke for at have et misbrug? Er i tvivl om en af mine forældre har. 

Spørgsmål og svar er blevet overført til vores nye brevkasse på UngBrus.dk. Se det her.

Svar: 

 

Hej med dig. 

Tak for dit gode spørgsmål, som der ikke er et helt enkelt svar på :-) 

I Danmark er der 1-2 børn i hver skoleklasse der vokser op i en familie med alkoholproblemer. Det svarer til ca. 122.000 unge under 18 år.

 Alkoholproblemer i familier ser meget forskellige ud. I nogen familier er det meget tydeligt, hvor der drikkes alkohol hver dag og det hele skrider måske i forhold til de daglige opgaver i hjemmet som indkøb, madlavning, fritidsaktiviteter mv. og de følelsesmæssige bånd i familien bliver påvirket.  I andre familier er det mindre synligt fordi der måske på ydersiden er styr på facaden og på rammerne og måske er omfanget af alkoholen forskellig i perioder, men det ændrer ikke på, at det kan være skræmmende og ubehagligt at opleve sine forældre berusede, ude af kontrol eller i ubalance, bare for at nævne et par eksempler. 

I BRUS vurderer vi, at der er tale om et alkoholproblem i familien når: 

forbruget af alkohol forstyrrer de opgaver og funktioner, som varetages i familienforbruget belaster de følelsesmæssige bånd mellem hinanden i familien. 

Som du skriver, er du i tvivl om en af dine forældre drikker for meget. Måske handler spørgsmålet ikke så meget om præcist hvor meget de drikker? men mere om, hvordan du bliver påvirket af det? Min tanker er, at hvis du oplever det er et problem for dig, fordi du enten bliver utryg, ked af det eller på anden måde bliver følelsesmæssigt påvirket af dine forældres brug af alkohol, så er der tale om et alkoholproblem, som det vil være godt at få talt med hinanden om. 

Jeg håber at du kunne bruge mit svar:-) Og ellers er du meget velkommen til at skrive igen eller til at kontakte din lokale BRUS afdeling.  

De bedste hilsner fra Linda 

Spørgsmål og svar er blevet overført til vores nye brevkasse på UngBrus.dk. Se det her.

LindaBRUSs billede
Linda fra Projekt BRUS har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program