frustreret

brevkassespørgsmål

frustreret

brevkassespørgsmål af
Den frustrerede pige
14 år
Oprettet 4 år 7 måneder siden

jeg var sammen med en dreng, og han prøvede at give mig finger, men stoppede ham fordi det gjorde ondt. Jeg opdagede dagen efter at jeg havde blødt, det er nu 5 dage efter og bløder stadig. Det svinger dog lidt hvor meget jeg bløder. Har det akavet med at spørge min mor, så håber i kan hjælpe mig, med hvad der evt kan være galt??

 

Svar: 

Hejsa :)

Det var en god ide at du stoppede ham da det gjorde ondt. Når man er intim sammen skal det gerne være en rar oplevelse for begge personer.

Det, at du bløder, kan skyldes flere ting. Det kan for eksempel være, at du tilfældigvis har fået din menstruation på dette tidspunkt - og at det derfor ikke har så meget at gøre med det, I lavede. Oftest er blødningen lidt forskellig, hvis det er menstruation i fohold til hvis det er noget andet. Hvis du har haft menstruation før, kan du prøve at tænke over, om blodet ser ud som det plejer. Du kan også komme til at bløde i skeden, hvis du har fået en rift. Skeden kan udvide sig en masse, men det kræver øvelse og tilvænning, så hvis du er meget stram, kan det være, din skede er sprukket en lille smule, fordi den blev udvidet for hurtigt. Det er helt normalt, især i starten, men det kan gøre ret ondt og kan bløde en del, så husk at være forsigtige og sørg for, at du er godt våd - for eksempel kan I bruge glidecreme eller lidt spyt. Når man bløder og edt gør ondt i forbindelse med seksuelle ting er det oftest på grund af dette, at man ikke er våd nok og skeden bliver udvidet lidt for hurtigt.

Før i tiden troede man, at smerten og blodet kom, fordi der var en "jomfruhinde", der dækkede skeden og sprang. Det er vigtigt for mig at understrege, at dette IKKE passer. Der er ikke nogen hinde, og der er ikke noget, der går i stykker eller springer. Det er ikke meningen, det skal gøre ondt, når man er seksuel med nogen, så husk at passe på hinanden, og husk at mærke efter, om du er klar og har lyst. 

Hvis du bliver ved med at bløde, så vil jeg råde dig til at en tur forbi lægen og få det undersøgt så du får en sikkerhed om at alt ser ud som det skal :)

Dejlig dag til dig!

Mange hilsner

Trine

Trines billede
Trine fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program