Er det normalt?

brevkassespørgsmål

Er det normalt?

brevkassespørgsmål af
Noah
13 år
Oprettet 4 år 7 måneder siden

Kære brevkasse jeg er en person der kun er sjov over for mine venner, og altid ved hvad jeg skal sige til dem men lige så snart der kommer nogen piger bliver jeg bare kedelig og ikke helt ved hvad jeg skal sige. Det er ikke fordi at jeg bliver bange for at sige noget forkert, men jeg har bare slet ingen ide om hvad jeg skal sige har i nogen råd?

Svar: 

Kære Noah

Jeg tænker, at det er fint at starte med at sige, at der intet unormalt er i, at man engang imellem bare føler, at man er gået helt i baglås, og at der bare ikke kommer så meget som ét ord ud. Specielt når det kommer til at snakke med nogen, som man måske ikke snakker så meget med. Det kan både handle om, at man er bange for at sige noget forkert, hvilket du dog selv nævner, at det ikke er for dig, men det kan også handle om, at man faktisk i bund og grund ikke ved, hvad man skal sige, fordi man måske ikke kender den anden person godt nok til at vide, hvad de mest interessante spørgsmål at stille er. I takt med at man lærer folk at kende i forhold til deres humor, deres personlighed, deres interesser og sådan så bliver det tit lettere at snakke. Jeg tænker også, at det er det, du oplever, når du snakker med dine venner, og samtalen bare glider, fordi I kender hinanden så godt.

I forlængelse af det så er mit råd også at begynde at prøve at lære de mennesker, du gerne vil snakke med f.eks. de her piger, lidt bedre at kende. Det er ikke fordi, man skal udspørge dem om hele deres livshistorie, men jeg tænker, at man måske kan komme ret langt med at spørge ind til dem, og så se hvor samtalen fører hen. Det kan f.eks. være, at man kan spørge, hvad de har lavet i weekenden, eller om de har set den nyeste film i biografen, for så er samtalen ligesom igang. Man kan også spørge ind til deres fritidsinteresser, familie, skolearbejde eller lignende. Jeg tænker også, at det er vigtigt at sige, at det jo ikke er én persons - og i dette tilfælde dit - ansvar at holde en samtale kørende, så hvis det ikke glider, så er det måske, fordi man ikke lige klikker, og det er helt okay. Det oplever de fleste fra tid til anden. 

Da du fortæller, at du er den sjove-fyr i vennegruppen, så tænker jeg også, at det er værd at nævne, at det behøver du jo ikke altid at være, hvis du ikke har lyst. Nogle gange kan man f.eks. i en vennegruppe eller i et klassemiljø føle, at alle har hver deres rolle, og det er helt okay, hvis man føler, at man har fundet sin hylde. Nogle gange kan man bare også opleve at føle sig låst, og så er det helt okay at ryste posen og prøve at vise nogle andre sider af sig selv frem f.eks. i samtaler med nogen, som man måske ikke kender så godt. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig lidt på vej. Ellers kunne det måske være en idé at kigge forbi vores 1-1 chat og få vendt tingene med en rådgiver. Det skal du i hvert fald være meget velkommen til. 

Mange hilsner

Amanda

Amandas billede
Amanda fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program