Skal jeg slå op??

brevkassespørgsmål

Skal jeg slå op??

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 4 år 8 måneder siden

Hej. 

 

Jeg står i lidt af et dilemma her, synes jeg selv. Det er sådan at jeg godt har kunne lide den her fyr som går i min klasse. Jeg har haft på fornemmelsen at han også kunne lide mig. Det kunne han så også, og i sommerferien, blev vi kærester. 

 

Jeg har aldrig været en der har snakket med mine forældre om forelskelse eller kærester, da jeg ikke føler at jeg har behov for at de skal vide det, når jeg ikke er ældre end 13 år. 

 

Min kæreste vil hele tiden gerne skrive, og hver gang jeg kan se at han skriver noget til mig over snapchat, bliver jeg helt irriteret, da jeg kan mærke at jeg ikke har lyst Til hele tiden at skrive. Altså i starten var det fint nok. Men nu. Jeg har bare ikke lyst til at have det forhold endu. 

 

Idag spurgte han mig så, om det var for tidligt at invitere hindanden hjem endu. Det sagde jeg at jeg synes det var. Det havde jeg slet ikke tænkt over, at det måske snart var tid til. Vi har jo altså kun været kærester i en måneds tid nu. Han har fortalt familie og enkelte venner det. Jeg har ikke fortalt det til nogen. Jeg synes det er pinligt. 

 

Jeg står nu i det dilemma, at jeg ikke ved om jeg skal slå op med ham, da jeg kan mærke at disse tanker fylder for meget i min hverdag. Om jeg skal give det noget mere tid, og se om jeg kommer til at tænke anderledes nu hvor vi starter i skole igen om en uge. Om jeg skal sige til ham at jeg gerne vil holde en pause, eller noget helt fjerde

Svar: 

Kære pige

Det lyder dejligt, at du har fundet en fyr, som du godt kan lide, og som også kan lide dig. Men det kan være svært at vænne sig til tanken om at have en kæreste. Det kan også være en udfordring, hvis man har forskellige forventninger til, hvad det vil sige at have en kæreste. Mens nogle har brug for at have meget kontakt til deres kæreste, så er der andre, som ikke synes, at det er så vigtigt at skrive sammen i løbet af dagen. Det samme gælder forventninger til, hvornår man gerne vil fortælle venner og familie om sin kæreste. 

Jeg tænker, at det er vigtigt at være ærlige over for hinanden. Hvis du føler, at det går for stærkt med at møde hans familie, eller hvis du synes, at det kan være overvældende at have kontakt over snapchat hele tiden, så kan det være en god ide at fortælle ham det. På den måde ved han, hvordan du har det. Måske åbner det også op for, at han kan være ærlig over for dig med ting, som går og fylder hos ham. 

Om du skal slå op med ham eller ej, det er noget som kun du kan afgøre. Tænk over, hvordan du har det, når I er sammen. Er du spændt på at se ham? Glæder du dig til at være sammen med ham? Mærk efter.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Venlig hilsen

Lucia

Luchias billede
Lucia fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program