Kærlighed

brevkassespørgsmål

Kærlighed

brevkassespørgsmål af
Mille
15 år
Oprettet 4 år 9 måneder siden

Hejsa jeg er forelsket i en dreng som jeg har kendet i snart 2 år jeg kunne godt tænke mig at være sammen med ham altså som kærester jeg kan mærke at jeg bliver rød I hovdet når han er tæt på mig meen der er enden at mine venidner der kan lige ham jeg føler at jeg står overfor 2 valg i mit liv.nummer et følg dit hjerte nummer to såre dine venner/veninder og jeg ville rigtig gerne følge mit hjerte men jeg ville ik såre mine venner

jeg er forvirret håber du/i kan hjælpe mig 

kh M

Svar: 

Kære Mille,

Det er et svært valg du står over for, så jeg kan godt forstå, at du er forvirret. For skal du følge dit hjerte og såre dine veninder, eller følge dine veninder og såre dit hjerte? Umiddelbart lyder det ikke til, at du både kan følge dit hjerte og dine veninder. Eller kan du? Lad os prøve at sætte scenarierne op.

Hjerte eller veninder?

Du skriver, at dine veninder ikke kan lide den dreng som du er forelsket i. Så hvis du vælger at følge dit hjerte, og blive kærester med ham, så risikerer du at miste dine veninder. Hvis du i stedet lytter til dine veninder, og dropper kontakten til drengen, så har du dine veninder, men ikke nogen kæreste. Og dit hjerte vil være knust.

Så hvad skal du gøre?

Jeg bliver nysgerrig på, om du har talt med dine veninder om dine følelser for drengen. Ved de, at du er forelsket i ham? Jeg bliver også nysgerrig på, om du ved hvad det er de har imod ham. Har de forklaret dig, hvorfor de ikke kan lide ham? Jeg tror det vil være rigtig godt, hvis I taler sammen. For hvis dine veninder forstår, at du faktisk har følelser for ham, så vil jeg mene, at hvis de er rigtige veninder, så vil de også støtte dig i at få det til at lykkes med ham - fordi de gerne vil se dig glad.

Men der kan selvfølgelig være en eller anden god grund til, at dine veninder ikke kan lide ham. Derfor synes jeg også det er vigtigt, at du taler med dem om, hvorfor de ikke kan lide ham. Har han gjort noget? Er der sket et eller andet? Hvad er det, der ligger til grund? 

Det fedeste ville være, hvis du kan følge dit hjerte og samtidig bevare dit venskab med dine veninder. Og det tror jeg på der er rigtig god mulighed for, hvis du fortæller dine veninder om dine følelser og hvis du får dem til at forklare dig, hvorfor de ikke kan lide ham.

Jeg håber du kan bruge svaret og ønsker dig held og lykke!

Mange hilsner,

Siv

Sivs billede
Siv fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program