Mens

brevkassespørgsmål

Mens

brevkassespørgsmål af
Anonym
10 år
Oprettet 4 år 9 måneder siden

Hej 

jeg 10 år og har et spørgsmål om mens...

jeg har meget lyst til sukker og har mange humørsvingninger 

og en gang imellem ondt i maven...

jeg har også fået min kønsbehåring på mit privat sted!

og mange bumser i ansigter!

jeg ville høre om der er tegn på menstruation ??

 

Svar: 

Hej anonyme pige.

Når pigekroppen begynder at komme i puberteten, sker der rigtig store forandringer. Hos de fleste piger starter puberteten i 10-13-årsalderen, når brysterne begynder at vokse, men det er også helt normalt, at der sker både tidligere og senere. Det er forskelligt fra pige til pige.

Under puberteten begynder man også at få hår under armene og omkring kønsorganet. Man begynder også at få kvindelige former, så fedtet sætter sig på hofterne. Det er også helt normalt at opleve humørsvingninger, bumser i ansigtet og forandret kropslugt. Nogle piger oplever også at få udflåd, som er en mælkeagtig væske, der kommer fra din skede, og det er også helt normalt. 

Det lyder til, at din krop er godt igang med at udvikle sig, og det kan være, at din menstruation er på vej. Det er igen meget forskelligt fra pige til pige, hvornår man får sin første menstruation. Hvis dine forældre ikke allerede har snakket med dig om det, så kan det være en god ide at tage fat i dem, så du kan blive forberedt på, hvad der sker, og hvad du skal gøre, når den første menstruation kommer.

Jeg håber, at du kan bruge mine svar. Held og lykke!

Venlig hilsen

Lucia.

Luchias billede
Lucia fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program