ADHD

brevkassespørgsmål

ADHD

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 4 år 9 måneder siden

Hej Cyberhus

Jeg har i stykke tid haft tanken om at jeg måske kunne have ADHD.(Mere specifikt ADD) Har næsten altid følt der var noget i vejen med mig, men nu er jeg altså nået til et punkt, hvor jeg er nervøs for hvor meget det påvirker min uddannelse og eventuelt min fremtid.  Jeg har altid haft svært ved at fokusere og koncentrere mig om ting i sådan en grad, at jeg har følt mig ved siden af. Det går desuden også udover mine evner i skolen, for jeg er faktisk rigtig faglig god, men jeg skal bruge mere mentalt overskud end jeg har for at prøve at følge med på samme niveau som alle andre. Både min familie, venner og jeg kan nikke genkendende til næsten alle symptomer på listen, men jeg skal jo ikke diagnosere mig selv. Mit spørgsmål er derfor, hvor man kan starte henne med sådan noget? Skal man tage det til sin alm. praktiserende læge eller hvordan foregår det? 

Mange hilsner

Svar: 

Hej med dig.

Det er en hel masse tanker du går rundt med, og dem skal du bestemt ikke være alene om. Du har helt ret i, at du ikke selv skal diagnosticere dig.

Du skal i første omgang ned forbi din praktiserende læge og have en snak med ham/hende. De kan henvise dig videre til en psykiater som i sidste ende kan diagnosticere sådanne sygdomme.

Jeg håber, at du har fået svar på dit spørgsmål. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke i fremtiden.

Mange hilsner

Marie

MarieHKs billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program