gravid eller ej?

brevkassespørgsmål

gravid eller ej?

brevkassespørgsmål af
mig
14 år
Oprettet 4 år 9 måneder siden

hej er en pige på 14 der nu har taget 4 fortryddelsespiller igennem mit liv og det fordi kondomet hele tiden springer forstår ikke hvorfor har været sammen med flere og det springer altid har selv købtkondomer til drengene for at købe dem ekstra safe så der virkelig ikke er meget chance for de springer men alligevel igår aftes sprang det igen men vi kunne mærke det gik nemmere da det sprang så stoppede næsten med det samme min mens er lige stoppet så har læst at i det her tidsrum er der ikke meget chance for at blive gravid og han var ikke kommet 

Svar: 

Hej med dig,

Hvor er det godt du skriver. Jeg kan forstå, at du er i tvivl om du kunne være gravid, da du har været sammen med en, hvor kondomet er sprunget.

Det er rigtigt, at der er nogen tidspunkter i menstruationscyklus, hvor der er mindre sandsynlighed for at blive gravid, men da man aldrig kan være 100% sikker på hvornår ægløsningen finder sted og befrugtningen kan ske, vil der altid være en sandsynlighed for at blive gravid uanset hvornår i menstruationscyklus man har haft sex. Det gælder også selvom fyren ikke er kommet, da han også udskiller sæd inden udløsningen. Derfor vil jeg anbefale dig at tage en graviditetstest for at undersøge om du er gravid. Op til 5 dage efter samlejet er det også muligt at anvende nødprævention (f.eks. fortrydelsespille), men virkningen af nødpræventionen falder jo længere tid der går fra samlejet.

Det lyder irriterende, at kondomerne ofte springer når du er sammen med en fyr. Det er godt at høre, at du er opmærksom på at bruge kondom og også selv har købt dem. Det kan være, at du skal forsøge at købe kondomer af et andet mærke eller i en større størrelse for at se om det hjælper til at de ikke springer.

Derudover findes der også andre former for prævention, f.eks. p-piller, som kan være en god løsning hvis man ikke ønsker at blive gravid. Man skal bare huske, at det kun er kondom som beskytter mod kønssygdomme og det derfor er vigtigt at bruge kondom, hvis man ikke har en fast kæreste. Nu hvor du har oplevet at kondomet er sprunget nogle gange vil jeg også anbefale dig at blive testet for kønssygdomme hos din læge.

Jeg håber, at du fik svar på dine spørgsmål.

Bedste hilsner

Emilie, Læge

EmiliePis billede
Emilie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program