Må man det?

brevkassespørgsmål

Må man det?

brevkassespørgsmål af
Ano
16 år
Oprettet 4 år 11 måneder siden

Hej jeg er lige gået id af Folkeskolen, og min lærer og jeg har sådan ”flirtertet“ minimalt, når jeg fx skulle låne en computer på biblioteket så vi gik alene derop, hvor vi sådan flirter lidt. Men så idag da vi gik ud gav alle lærerne et kram til os men han gav et meget længere til mig hvor han sådan næsten rørte min røv. Jeg spørg ham så som ven på fb også begynder vi at skrive sammen   frem og tilbage, jeg var så pisse stiv så har skrevet alt muligt lort til ham, altså vi flirtede helt vildt, han sagde bare at jeg virkelig ikke måtte sige det til nogle af mine klassekamratert. Men han tænder mig virkelig og vil virkelig gerne have sex med ham, men må vi Det? Altås han er jo ikke min lærer mere, ps han er 23 og jeg er 16

Svar: 

Hej Ano

Det her med at have et crush på en lærer i noget som man har prøvet, og du skal vide, at du ikke gør noget som du ikke må. Jeg kan være mere i tvivl om din lærer. Jeg synes det lyder som om, at han måske bevæger sig ud i noget han ikke må.  

Det er nemlig sådan at man som lærer ikke må have et seksuelt forhold til en elev, som er under 18 år. Du skriver at du lige er gået ud af folkeskolen. Hvis du med det mener, at du lige har haft sidste skoledag, og nu står overfor eksamen, så tænker jeg stadig du går i skolen, og alle former for seksuel aktivitet mellem jer, ville være ulovligt for din lærer. Kun for din lærer...du er ung, og kan i lovens forstand ikke gøre noget forkert her. 

Ud fra det du fortæller har I ikke haft noget seksuelt sammen endnu, og det er svært for mig at gennemskue, om din lærer tænker på samme måde om jeres forhold, som du gør? Men når han skriver til dig at du ikke må sige noget til dine klassekammerater, kunne det være et ret godt tegn på at han godt ved at han er igang med noget der ikke er okay. 

Før du har afsluttet alle eksaminer, og på alle måder har afsluttet din folkeskole, vil det være ulovligt for din lærer at være sammen med dig, og selv om det ikke ville være ulovligt for dig, kunne det måske godt blive lidt kompliceret for dig også, så jeg vil afgjort anbefale dig at vente, eller helt lade være. 

Mange hilsner 
Lasse

Lasses billede
Lasse fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program