Retarderet papfar

brevkassespørgsmål

Retarderet papfar

brevkassespørgsmål af
biavleren69
15 år
Oprettet 4 år 11 måneder siden

Hvad skal man gøre når ens papfar bare er retarderet?

 

Svar: 

Hej med dig 

Tak for dit spørgsmål! 

Et svært forhold 

Jeg skal lige være sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål rigtigt. Du skriver, at din papfar er retarderet. Jeg forstår det som om, at du synes han er træls og ikke forstår dig, og ikke at han bogstaveligtalt er retarderet. Det ved jeg selvfølgelig ikke om er tilfældet. Jeg vil derfor forsøge at svare dig ud fra det. Hvis det ikke er tilfældet, så må du meget gerne skrive igen. 

Det lyder da til, at du har et lidt svært forhold til din papfar. Det må være rigtig hårdt, at du ikke kommer godt ud af det med ham. 

Du skriver ikke, hvad det er, der gør, at du synes, at din papfar er lidt træls. Er der en speciel grund til, at du ikke bryder dig om ham? 
Det kan der selvfølgelig være mange årsager til, men en god ide er at finde ud af, hvad der gør, at I ikke har det særlig godt sammen. Jeg vil gøre opmærksom på, at disse råd som jeg kommer med vil være meget generelle og det ikke er sikkert, at de kan bruges lige i din situation. Jeg håber, at du vil kunne bruge nogle af rådene og ellers er du meget velkommen til at skrive igen eller komme forbi vores 1-1-chat

Det er meget naturligt 

Det kan være meget svært, når ens mor eller far får en ny kæreste. Det kan tage tid før, man vender sig til tanken om at ens forældre er sammen med en anden. Det er også helt okay, hvis man lige skal vende sig til tanken. 
Du fortæller ikke, hvor længe din mor og papfar har været sammen. Er det forholdsvist nyt eller har de været sammen længe? Det kan stadigvæk godt tage lidt tid før, man accepterer ens mors nye kæreste. 
Der kan være mange årsager til, at man kan have et lidt svært forhold til papforældrene. Det kan være svært, hvis man ønsker at ens forældre skal finde sammen igen eller at man måske føler sig lidt overset nu, hvor ens mor bruger mere tid på ham. 
Man skal måske også lige vende sig til hans måde at gøre tingene på, det kan jo være meget anderledes end hvad din mor ellers har gjort eller hvad dine forældre gjorde sammen. 
Det er en stor omvæltning, som kræver tid, tålmodighed og forståelse for hinanden, hvis man skal opbygge et godt forhold til den nye person, der er kommet ind i dit og din mors liv. Det er helt okay, hvis du føler, at det er lidt svært lige nu. 

Du er ikke den eneste, der har det lidt svært med papforældrene, men det betyder ikke, at I ikke kan få et godt forhold i fremtiden. Det kræver lidt arbejde fra begge sider, men det kan godt lykkes. 

En mulighed? 

Kunne det være en mulighed at snakke med din papfar omkring, hvordan du har det? Jeg tror, at det ville hjælpe dig, hvis du fik fortalt ham, hvordan du egentlig har det med ham. Du vil samtidig have mulighed for at forklare ham, hvordan det påvirker dig, når du ikke føler dig forstået af ham. Det kan være, at han slet ikke er klar over, at du har det på den måde med ham? Det kan også være, at han har tænkt over det selv. Mit bedste råd er, at du er åben omkring, hvordan du har det med din papfar, men også at du mærker efter. Det er helt okay, hvis du synes, at det er en lidt svær situation. Det kunne være en god mulighed at snakke med ham alene, men det kan også være, at du vil føle dig lidt mere tryg ved det, hvis du havde din mor med. Du kunne også fortælle din mor, hvordan du har det, så kunne I også få en snak omkring det. 
Du kan gøre det på flere måder, men det vigtigste er, at du er klar til det og føler dig tryg ved hele situationen. Det kan godt tage lidt før, du måske føler dig klar til det. Det er også helt okay. Det er nemlig lidt svært, når det er noget, der påvirker en så meget, som jeg fornemmer, det gør ved dig. Du kunne også skrive det til ham, hvis du føler det er nemmere for dig. Det kan jo være en sms eller måske kan du også skrive et brev. Du skal bare føle dig tryg ved det! 

Et godt forhold 

Jeg vil samtidigt også sige, at man godt kan få et godt forhold til ens papforældre. Det kan som sagt godt tage tid, kræver arbejde fra jer begge, men også at man er åben for det. 
Det kan godt være, at det virker lidt svært nu, men der er håb for et bedre forhold, hvis du ønsker det! 
Det kan være, at din papfar kunne blive en god ven og støtte for dig og din familie? - det kan også være, at I måske har mere tilfælles. Det kunne være en god ide at finde ud af, hvad I måske har til fælles, så kan I lave nogle ting sammen. 
I kan også på den måde lære hinanden bedre at kende, så er han måske ikke så træls, som du føler lige nu? Var det en mulighed for dig? 
Måske er dette slet ikke en mulighed for dig, fordi din papfar ikke behandler dig pænt. I så fald er det også vigtigt at få gjort noget og her vil en rådgiver i 1-1-chatten meget gerne give dig nogle mere konkrete råd til, hvordan du kan forholde dig til det. 

 

Jeg håber, du kan bruge mine råd. 
Jeg ønsker dig alt det bedste og håber, du får et bedre forhold til papfar. 

De bedste hilsner, 

Nikita 

 

 

Nikitas billede
Nikita fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program