Kæreste

brevkassespørgsmål

Kæreste

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 4 år 11 måneder siden

Er der en app for børn fx ligesom tinder eller noget hvis man er desperat for at få en kæreste og have sex?

Svar: 

Hej med dig. 

Mange synes, at det kan være nemmere at finde en kæreste gennem apps, så jeg kan godt forstå, at du er nysgerrig på, om der findes nogen til din alder. 

Der findes rigtig mange forskellige apps, hvor man kan møde hinanden, men datingapps til børn findes ikke. Det skyldes bl.a. at det ikke ville være lovligt, hvis man lavede en app til børn, hvor omdrejningspunktet er at finde nogen at have sex med. Det skyldes, at vi i Danmark har en seksuel lavalder på 15 år, som betyder, at man ikke må have sex med nogen under 15 år. I praksis vil man dog aldrig blive straffet, hvis to jævnaldrende har sex, selvom den ene måske er 14 år og den anden er 16 år, det handler om at beskytte børn mod voksne, der vil udnytte dem. Men loven findes, så derfor vil det ikke være lovligt for en app at opfordre børn under den seksuelle lavalder til at finde hinanden med det formål at have sex. Man kunne også forestille sig, at en app med det formål ville tiltrække nogle voksne med netop det formål at udnytte børn. Derudover vil apps, som har et socialt omdrejningspunkt - altså hvor det handler om at møde mennesker eller dele indhold med hinanden (sociale medier), der vil aldersgrænsen som minimum være 13 år. Apps til børn under 13 år er som regel spil.

Så lige nu må du nok kigge andre veje end datingapps for at finde en kæreste. Ellers kan det være, at du kan bruge nogle af de sociale medier, der findes i forvejen, hvor formålet godt nok ikke er at finde en kæreste, men som stadig handler om at kommunikere og dele indhold med hinanden, til at møde nogen.

Mange hilsner Karoline

 

Karolines billede
Karoline fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program