gravid eller ej?

brevkassespørgsmål

gravid eller ej?

brevkassespørgsmål af
mig
14 år
Oprettet 4 år 12 måneder siden

jeg var for 2 dage siden sammen med min flirt vi havde lige været sammen altså med kondom og det var helt fint vi havde bare ikke to den her gang så anden gang er han cirka oppe i mig i 2-3 minutter uden men kommer ikke han kom første gang det er 15 dage siden jeg havde min mens er der stor chance for jeg er gravid?

Svar: 

Kære du

Tak for dit brev. Det er super godt, at du skriver her i brevkassen med dit spørgsmål, så du kan blive klogere på din situation omkring, hvorvidt du er gravid eller ej.

Du spørger om der er stor chance for, at du er gravid efter, at din flirt har været oppe i dig uden kondom. Selvom din flirt ikke kom, da han var oppe i dig uden kondom, så er der en lille risiko for, at du kan være blevet gravid. Det kan nemlig være, at der har siddet nogle sædrester på din flirts tissemand efter I havde sex med kondom, som han ikke har fået tørret væk, og som kan øge risikoen for, graviditet. Derudover så har drenge også noget, der hedder præsperm i deres tissemand, som kommer ud af den, når de blive seksuelt ophidsede, og i præspermen kan der være sædceller, som kan have gøre en gravid. Når det er sagt, så er riskoen for at blive gravid af præsperm meget lille, men der er en risiko, og derfor tænker jeg også, at det er rigtig godt, at du er opmærksom. 

For at undgå uønsket graviditet efter ubeskyttet sex, så findes der forskellige former for nødprævention. Man kan eksempelvis få en fortrydelsespille i op til fem dage efter, at man har haft sex. Du kan læse mere om de forskellig slags nødprævention her hos Sexlinien, og ellers er det en rigtig god idé at gå på apoteket, så de kan give dig råd til, hvilke former for nødprævention, du kan tage.

En anden ting du kan gøre er at vente og se om din menstruation kommer som planlagt. Det er meget normalt, at ens menstruation kommer lidt senere, hvis man går rundt og er nervøs for om man er gravid, men hvis den ikke er kommet en til to uger efter den skulle, så kan det være en rigtig god idé at tage en graviditetsted, så du ikke skal gå og bekymre dig. Du kan også altid vende forbi din læge, så han/hun kan undersøge om du er gravid.

Det er virkelig godt at høre, at du og din flirt er opmærksomme på at bruge kondom, men til en anden gang så er det måske en god idé at have en ekstra pakke liggende, så I ikke skal ud i samme situation igen.

Mange gode hilsner

Maren

 

Marens billede
Maren fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program