forelskelse

brevkassespørgsmål

forelskelse

brevkassespørgsmål af
Jens
15 år
Oprettet 4 år 11 måneder siden

Jeg er en dreng på 15 år som virkelig har brug for et godt råd.

jeg skal på efterskole til sommer men jeg har tidligere været slem til at skrive med mange piger på samme tid og det hele rammer så nu. 

der er en utrolig sød pige på den efterskole jeg skal gå på til sommer. vi lærte hinanden at kende sidste sommer og vi har skrevet lidt ind imellem i år, dog ikke noget som ligner en flirt. 

hun har en god veninde som jeg for noget tid blev kædet sammen som at kunne lide hende og fik så en lang afvisning på bedsked. 

jeg frygter lidt at min fortid som player som man godt kan kalde det har været alt andet end jeg ønskede, mange siger at jeg har ødelagt mit efterskole år da jeg skal gå sammen med hende som afviste mig. 

men alt i alt så er jeg bange for at den pige jeg godt kan lide har taget afstand fra mig og at hun ikke vil mig. virker det til.

samtidig er jeg også utrolig bange for hvordan mit år bliver da jeg er bange for at mit år er ødelagt.

hvad skal jeg gøre, det virker umuligt og tørt næsten ikke helt efterskolen men samtidig vil jeg heller ikke miste den her pige som kan få et smil frem på mine læber bare ved at tænke på hende, hun er også det første jeg tænker på når jeg tænker på en kone osv. 

alt i alt har jeg bare brug for et godt råd 

Svar: 

Kære Jens

Du skriver, at du har brug for et godt råd, da du, så vidt jeg forstår, er nervøs for at skulle gå på efterskole med en pige, som har afvist dig. Derudover så fornemmer jeg også, at du måske er nervøs for, hvad folk på din kommende efterskole vil tænke om dig, fordi du føler, at du har lidt en player-fortid bag dig. 

Jeg tænker, at langt de fleste unge på din alder, som har prøvet at starte eller skal starte på efterskole, har været mega nervøse for, hvad andre vil tænke, også hvis de ligesom dig har noget bagage med, som de måske hellere ville være fri for. Men jeg tænker, at efterskoler langt hen af vejen et sted, hvor man kan udforske og finde sig selv, og hvor man kan ændre og udvikle sig, hvis det er det, man ønsker. En efterskole er altså ikke et sted, hvor man hele tiden skal forholde sig til, hvad man har gjort tidligere, og hvad andre synes om det, også fordi langt de fleste ikke kender en, når man starter.

Hvis du dog bliver konfronteret med det her, og hvis der altså er nogen, som ser lidt skævt til, at du har skrevet med to af pigerne på efterskolen, så tænker jeg, at det bedste du kan gøre, det er at være ærlig. Simpelthen at stå ved det og forklare, at det ikke har handlet om at være en player, men at du skrev til begge piger, fordi du var interesseret og synes godt om dem, og at du derfor gerne ville lære dem bedre at kende. Det er der intet galt i. Faktisk tænker jeg, at det er mega fedt, at du følger din mavefornemmelse, og at du giver tingene en chance. 

Jeg tænker også, at det er fair at give udtryk for, at man måske allerede har ændret sig. Vi gør alle ting engang imellem, som vi kigger tilbage på og gerne ville gøre om. Det kan vi bare ikke, og sket er sket, men vi kan vokse fra det, og vi kan blive klogere, og det tror jeg, at rigtig mange vil respektere og forstå. Det er også grunden til, at mit bedste råd i forhold til hende pigen, som du er vild med, også er at være ærlig. At snakke med hende og fortælle hende, at du virkelig holder af hende, og at du ikke vil miste hende. I bund og grund at fortælle hende de ting, som du har fortalt mig her i dit brev, da jeg synes det tydeligt viser, at det her aldrig har handlet om at såre nogen, og at du bare virkelig gerne vil hende. Jeg tænker, at det er en måde at vise hende, at du mener det seriøst, og at det faktisk betyder noget for dig, hvad hun tænker.

Til slut vil jeg også gerne knytte nogle ord til det her med pigen, som afviste dig. Jeg er nemlig lidt usikker på, hvad det er ved at gå på efterskole med hende, som du er nervøs for. Om det er fordi, at du synes, at det er pinligt, eller om det mere handler om det, som jeg snakkede om i starten med at det vil påvirke hvad folk tænker om dig, hvis hun fortæller dem det. Uanset så er mit bedste råd stadig at tage afsted på efterskole, nyde et år, hvor du kommer til at lære så vanvittigt meget om dig selv og andre mennesker, og hvor du højst sandsynligt kommer til at skabe venner for livet. Når man kaster sig ud i noget nyt med nye mennesker, så vil der altid være en risiko for, at der er nogen, som man ikke klikker med, men sådan som jeg ser det, så er det ikke de mennesker, som betyder noget. Det er dem, som man klikker med, som man bruger tid med og som man holder af, der betyder noget, og de vil også være der selv, hvis nogle af de ting, du frygter måske vil kunne ske. Hvis du bliver hjemme, så kunne jeg til gengæld frygte, at du vil fortryde det og tænkte, "åh, hvad nu hvis..".

I sidste ende er valget dit, og du skal selvfølgelig vælge det, som du har det godt med og det, som føles som det rigtige for dig. Jeg håber, at mine ord kan hjælpe dig lidt på vej i din beslutning, og ellers skal du være meget velkommen til at kigge forbi vores chat til en snak om det hele. Jeg sender positive tanker din vej. 

De bedste hilsner

Amanda

Amandas billede
Amanda fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program