Kærlighed

brevkassespørgsmål

Kærlighed

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 5 år 1 uge siden

Hej... Er lidt trist siden jeg i ca. 3-4 år i træk nu ikke har haft en kæreste, og har i noget af den tid haft et crush på en (og kan også nogle gange føle mig lidt ensom). Men da jeg for lidt tid siden spurgte hende om vi skulle være kærester, sagde hun at jeg skam var rigtig sød, men at hun allerede havde en kæreste der også var rigtig sød. Og nu har jeg søgt på datingsider, men endten stod der ikke ''https'' foran linket så jeg var bange for at gå derind, eller også var jeg ikke gammel nok til at bruge siden. Og nu har jeg så opdaget via et spørgsmål/indlæg (hvad enden det var), at datingsider kun er lovlige hvis man er over 15 år, og det gjorde mig så endnu mere trist. Og det vil så blive endnu svære for mig at finde en kæreste, fordi jeg hverken har, eller vil have nogle af de sociale medier. Og tror ikke der er andre fra min klasse jeg kunne få som kæreste, endten fordi jeg ikke kan lide dem, eller også fordi de måske allerede selv kan lide en eller har en kæreste. Hvad skal jeg gøre for måske at kunne få en kæreste jeg godt kan lide?

Svar: 

Hej med dig

Øv, hvor er det altså bare træls, at hende du havde et crush på allerede havde en kæreste, og at det i det hele taget skal være så svært at finde en sød kæreste, når nu du så gerne vil. Jeg ved at rigtig mange på din alder gerne vil have en kæreste, men ligesom dig synes, at det kan være lidt svært, hvad man skal gøre for at finde en. Derfor er det super fedt, at du skriver her i brevkassen, så andre unge også kan blive klogere på, hvad de skal gøre.

Du skriver, at det bliver svært for dig at finde en kæreste, fordi datingsider kun er lovlige, hvis man er over 15 år, og du ikke har lyst til at have nogle af de sociale medier. Til det vil jeg sige til dig, at du ikke må opgive håbet. Jeg tror helt sikkert nok, at det skal lykkes dig på den ene eller anden måde også selvom, at du ikke tror der er andre fra din klasse du kan få som kæreste. Der er nemlig mange forskellige måder at finde en kæreste på, og jeg vil prøve at komme med nogle råd til, hvad du kan gøre.

Først så tænker jeg, at du med fordel kan prøve at lede efter en kæreste i hele din omgangskreds frem for kun at tænke dine klassekammerater som en mulighed. Det kan eksempelvis være, at du går i en klub efter skole eller til en fritidsaktivitetet med jævnaldrende, hvor der er nogle søde piger, som du måske ikke har snakket så meget med endnu. Det er ikke sikkert, at du ved første samtale tænker, at her er din nye kæreste, men prøv om du kan være åben overfor at lære de her nye mennesker at kende. Ofte så bliver man nemlig først tiltrukket af en person, når man har lært personen bedre at kende, og det kan godt tage lidt tid.

I tråd med det ovenover, så er mit næste råd, at du prøver at udvide din vennekreds. Når man får en større vennekreds, så kan det være, at ens nye venner pludselig kender en sød pige fra klassen eller sportsklubben, som de gerne vil introducere en for. Det er måske svært lige at regne ud, hvordan man udvider sin vennekreds, men det kan eksempelvis ske ved at opsøge nye sociale fællesskaber enten i en fritidsklub, et fritidsjob eller en sportsklub. På den måde kan du måske også undgå den ensomhed du beskriver, at du nogle gange oplever, fordi du kan få flere venner at hænge ud med i fritiden. Et godt sted at møde nye venner er i det tilbud, der hedder Ventilen, hvor man kan mødes med andre unge og lave forskellige aktiviteter, som kan være med til at udvide ens sociale netværk. Du kan tjekker deres hjemmeside ud her, og se om de har et mødested i nærheden af, hvor du bor.

Noget andet du kan gøre er at fortælle dine venner og veninder, at du rigtig gerne vil have en kæreste. Hvis du er åben overfor din venner/veninder omkring dit ønske, så kan det være, at de bliver mere opmærksomme på, om de kender nogen, der kunne være en god kæreste for dig. Det kan sagtens være, at de foreslår nogle, som du finder ud af, at du slet ikke passer sammen med, men det kan også være en fin erfaring at få, fordi det giver dig mulighed fror at øve at date og snakke med piger.

Mit sidste råd til dig er, at du skal være tålmodig. Det er måske lidt et træls råd, men jeg tror helt sikkert nok du skal finde en sød kæreste. Nogle gange tager det bare lidt tid, men når du så har fundet hende, så er det forhåbentlig ventetiden værd.

Jeg håber du kan bruge min råd og ønsker dig påj pøj med det hele.

De bedste hilsner fra Maren

Marens billede
Maren fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program