Er jeg god nok?

forumspørgsmål

Er jeg god nok?

forumspørgsmål af
Nat
16 år
Oprettet 5 år 3 måneder siden

Jeg går i niende klasse og har valgt at have valgfag på et gymnasium.

Mine karakterer har altid bestået af topkarakter og lige derunder, men her i dag skete der noget jeg aldrig har prøvet før. Jeg kom ind til samtale med læren en uge efter vi havde indleveret en skriftlig test og jeg vidste godt at jeg ikke havde præsteret så godt, men det gjorde mig ikke så meget for når det gælder valgfag betyder karakterene ikke noget. Desuden er jeg der egentlig kun fordi jeg synes det er et spændende emne. Jeg vidste godt jeg ville få en dårlig karakter så 02 kom ikke som et KÆMPE chok (jeg vil godt indrømme at jeg blev lidt overrasket)

Problemet var ikke karakteren, men den kommentar der fulgte med "Det her fungerer ikke, din test var forfærdelig, det her vil aldrig komme til at fungere på et gymnasium, du bliver nødt til at blive MEGET bedre til det skriftlige" Efter den fantastiske pep-talk blev min drøm om at gå på HTX totalt ødelagt.

Jeg synes selv af den fremlæggelse jeg havde lavet måneden før var fantastisk, jeg fangede nemt folks opmærksomhed og alle de andre elever lyttet interesseret da jeg fortalte om bunden rotation. Selvom jeg havde klaret mig dårligt i testen burde min fremlæggelse da have trukket mig lidt op? En pige fra min skole som også går der er totalt ligeglad, hun pjækker, kommer forsent, lytter ikke, snakker i timerne og forstår ikke hvad læren snakker om, men hun fik 7?

Er det fordi jeg formidler min viden på en måde han ikke bryder sig om? Når jeg formidler min viden er jeg altid meget afslappet og jeg føler mig tilpas når jeg fortæller. Jeg står ikke med en håndfuld noter og remser en masse uforståelige formler osv. op, men stiller spørgsmål som var jeg uvidende om mit emne, hvorefter jeg retter mig selv og kommer med forklaringer. Hvis altså det giver mening...

 

Er der noget galt med min formidlings-måde, hvad ville være det optimale at gøre?

Hvis du har gået på gym, hvordan skal man så formidle sin viden når man fremlægger og skriver?

Er det svært/hårdt at gå på gym?

Andet jeg skal være opmærksom på?

Undskyld for det lange opsalg, er vist bare lidt ude af mig selv lige nu...

Kommentarer

Hej Nat,

Først vil jeg sige til dig, at du ikke bør basere hele din vurdering af, hvorvidt du kan klare gymnasiet på en enkelt episode. Det kan jo være læreren har fået et fejlagtigt indtryk af dig. Du skal ikke opgive din drøm om HTX baseret på én enkelt test - især ikke, hvis du godt selv ved, at det er noget du kan gøre bedre.

Jeg vil råde dig til at ændre lidt på din fremlægningsmetode. Jeg forstår godt hvad du siger, og jeg forstår også godt, hvorfor du gør som du gør, da det kan være en måde at "få alle med" på. Men hvis du skal være helt egoistisk, så er det jo læreren der vurderer dig - og du bliver ikke vurderet på om du får alle med eller ej. Nogle lærere vil nok opfatte det som rodet, hvis du kommer med noget stof og så retter dig selv bagefter for at uddybe og præcisere stoffet. Prøv at undgå at korrigere dig selv undervejs, så du ikke virker usikker og ustruktureret :-)

Ja det er væsentligt hårdere på gym end i folkeskolen. Niveauet er højere og der stilles andre krav. Men du vokser med opgaven, når du starter. Forvent lidt dårligere karakterer i starten, end du er vant til. Det er helt normalt.

Du skal nok klare den på HTX :-)

207

Mange tak Gabriel, jeg vil følge dit råd og gøre mit bedste :)

197

Det var så lidt Nat. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke i fremtiden :-)

173

Først og fremmest. Fuck en dårlig lærer du har. Lige meget hvad kan din lærer ikke være bekendt at kalde din opgave for forfærdelig. I stedet kan han fortælle dig at der er langt i mål. Og husk lige at 02 stadigvæk er bestået. Måske havde du misforstået opgaven. Der er højst sandsynligt en grund til din karakter. Udover det så kan din lærer ikke være bekendt at sige, at du ikke kan komme på gymnasiet bare på grund af en enkelt sølle karakter i et valgfag. Hvis ellers du bliver erklæret uddannelsesparat, så er du også klar til gymnasiet. DEt er derfor uddannelsesparathedsvurderingen er lavet.

Man kan ikke være god til alting. Jeg har selv ligget på et stabilt 4-tal i engelsk i 2 år nu. Jeg har gjort alt for at forbedre mig men ligemeget rykker det. Det samme gælder for Idræt.

Til gengæld får jeg 12 så let som ingenting i flere andre fag. Og får 10 i de fleste fag.

Tro på dig selv, og husk at selvom nogle fag bliver sværere på gymnasiet så betyder karakteren 4 jævn og karakteren 7 god.

Du kan sagtens få et fantastisk liv uden perfekte karakterer.

Håber mit svar hjalp <3

210

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program