blødning under sex

brevkassespørgsmål

blødning under sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 5 år 4 måneder siden

hey jeg er en pige på 15 år

jeg har ikke mens da jeg har fået en pstav sat i armen for lidt under et års tid siden. til at starte med var jeg kun sammen med min kæreste, derefter fik jeg så en anden kæreste og efter et godt stykke tid var jeg single igen.

efter jeg er blevet single har jeg været i seng men rigtig mange forskellige fyre, og for det meste kun nogle over 18-19 år da jeg syntes de er mest modne. 

jeg har haft ret hård sex rigtig mange gange, men jeg har aldrig prøvet at bløde. ikke engang da jeg fik taget min møddom. i går var jeg så sammen med en igen, jeg har ik mærket noget forandre ved min krop på nogen møde. jo jeg har taget lidt på, men det er jul og jeg har os spist mere usund mad end hvad jeg pleger så det ik så underligt. men allerede bare ved forspillet syntes jeg at det gør virkelig ondt når han giver mig finger. jeg kan mærke der er noget der løber ned af mig og han sagde gentagende gange at jeg var virkelig våd.

vi tror begge at jeg har squitet fordi det har stået ud i en lille halvkraftig stråle. men han bemærker at det er meget klistret og underligt sammentidig med at jeg siger det gør mega nas. han tænder så lyset og vi er begge smurt ind i blod fra mig. jeg havde virkelig blødt meget.

vi bliver enige om at det er bedst vi stopper. han kørte mig så hjem og jeg ville lige gå ud og tisse. det var mere smertefuldt at tisse efter det end når man har slem blærebetændelse. og jeg havde svært ved at tisse. et tog mig lang tid. jeg tog et bind på til natten og lagde mig til at sove. næste dag have jeg ik blødt ret meget, så det har ik været uregelmessig mens. men nu er jeg så virkelig bange for hvad det er. det skal siges at jeg bruger kun pstav når jeg har sex. og sjældent kondom. kan man få kraftige smerter og kraftig blødning under sex hvis man har en sygdom

jeg aner ik hvad jeg skal gøre. det skal og siges at min mor ved intet om at jeg basicly knalder til højre og venstre så jeg kan ik spørge hende om hjælp

Svar: 

Hej med dig,

Hvor er det godt du skriver. Jeg kan godt forstå, at du er frustreret over at få smerter og blødning under sex.

Der kan være mange årsager til, at man bløder og har smerter i forbindelse med sex. Jeg tror i dit tilfælde, at det er helt ufarligt, og så længe det er ophørt og ikke gentager sig, kan du være helt rolig.

Smerter i underlivet ved sex kan bl.a. skyldes muskelspændinger eller en infektion i underlivet, herunder kønssygdomme som fx. klamydia. Det lyder som om du har skiftende partnere og sjældent anvender kondom. Derfor er det en god idé at gå til lægen og blive undersøgt for kønssygdomme. Det kan nemt afklares med en podning, som du selv foretager. For at forebygge kønssygdomme er det vigtigt at bruge kondom når man har skiftende partnere, da p-stav forebygger graviditet men ikke kønssygdomme.

Blødning fra underlivet efter sex er i de fleste tilfælde helt ufarligt og skyldes rifter på slimhinden. Især slimhinden på livmoderhalsen øverst i skeden er sart og kan bløde ved berøring eller efter samleje. Det er ufarligt men kan udløses af bl.a. hård sex. Blødningen kan også skyldes en almindelig pletblødning midt i din menstruationscyklus, eller det kan skyldes en infektion i underlivet.

Jeg vil råde dig til at gå til lægen og blive undersøgt. Hvis du fortsat har symptomer, vil lægen formentlig lave en gynækologisk undersøgelse. De fleste synes ikke det er særligt ubehageligt at få lavet en gynækologisk undersøgelse, og det er hurtigt overstået. Det er altid en god idé at involvere sine forældre, men du kan også sagtens aftale med din læge at I holder oplysningerne fortrolige mellem jer.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Bedste hilsner

Emilie, Læge

EmiliePis billede
Emilie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program