Skal jeg sige det til ham?

brevkassespørgsmål

Skal jeg sige det til ham?

brevkassespørgsmål af
Anna
12 år
Oprettet 5 år 4 måneder siden

Hej, jeg er en pige på 12 år og jeg har et Crush på en dreng fra min klasse. Vi er venner og der er ingen ting imellem os. Jeg ved ikke om han har et Crush på mig.  Jeg vil rigtig gerne sige til ham at jeg er vild med ham. Men jeg er bange for at det kan gå ud over vores venskab og det hele ender med at blive akavet og hvis han siger det videre til han venner. Jeg håber i vil hjælpe mig.

Svar: 

Hej Anna, 

Det er super fint, at du skriver til brevkassen, når du er i tvivl om, hvad du skal gøre. Jeg vil hjælpe dig, så godt jeg kan.

Det er en dejlig følelse at have en person, som man er lidt småforelsket i eller har et crush på.

Du skriver, at du har et crush på din gode ven og er bange for, at det skal blive akavet mellem jer, hvis du siger det. Det kan jeg godt forstå, du kan blive bange for. Tanken om at miste en god ven er aldrig rar. Samtidig frygter du, at han fortæller sine venner det, men der er intet galt i at have et crush på en person. Det er helt naturligt, at man kan blive forelsket i en person, og det vil mange af jer opleve på forskellige tidspunkter. 

Du skriver også, at du rigtig gerne vil sige det til ham, og jeg kan sagtens forstå, at du har lyst til og dermed finde ud af, om han også har et crush på dig. Derfor tænker jeg også, at det kan du sagtens gøre, hvis du har lyst. Du kan gøre det på forskellige måder, og jeg vil komme med bud på, hvordan du fx kan gøre.

Én måde kan være, at du siger det lige ud og som det er, at du har et crush på ham, men at du ikke vil have, at det skal blive akavet mellem jer. 

En anden måde at gøre det på kan være at pakke det lidt mere ind. Her kan du sige til ham, at du synes, han er super sød og at du har det rigtig godt sammen med ham. Hvis du fornemmer, at han synes det samme eller bliver rigtig glad for, at du siger det, så kan du også fortælle, at du synes, han er lidt sødere end bare som en ven. Hvis han siger, at han har det på samme måde, så er det rigtig dejligt. Hvis han derimod siger, at han ikke helt har det på samme måde, så kan du sige til ham, at det er helt okay, og at du håber, det ikke vil ødelægge noget mellem jer, for du vil gerne stadig bare være venner. 

Det kan selvfølgelig være svært, hvis han ikke også har et crush på dig eller er vild med dig som mere end en ven, men det er jo desværre den risiko, der kan være ved at sige det. Hvis det skulle ende sådan og blive lidt svært for dig, så kan det være en god idé at tale med dine veninder, forældre eller nogen, du føler dig tryg ved om det. 

Du skal gøre lige, som du har lyst til. 

Jeg håber, det var svar på dit spørgsmål. 

Du er altid velkommen til at skrive igen eller komme i vores 1-1chat, hvor en rådgiver vil sidde klar til at tale med dig, om det du har brug for. 

De venligste hilsner, 

Kathrine. 

 

KathrineBs billede
Kathrine fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program