livet!

brevkassespørgsmål

livet!

brevkassespørgsmål af
Pigen på 12
12 år
Oprettet 5 år 5 måneder siden

Hej er en pige på 12

Jeg har cutte nogle gange, for nogle måneder siden og har et ar for det, og vær gang jeg kigger på det bliver jeg ked af det, og tænker på de tider hvor jeg havde det ret dårligt.

Svar: 

Kære dig, 

Det lyder ikke særlig rart, at du skal være ked af det, hver gang du ser på dit ar. Det er super fint, at du har skrevet her i brevkassen, når du har det sådan.  

Du skriver, at du for nogle måneder siden har cuttet, og jeg tænker, at det ikke lyder godt, at du har haft det så skidt, at du havde brug for at skære i dig selv.

Jeg håber, du har fået hjælp til, hvad du kan gøre for ikke at cutte. Hvis ikke du allerede har talt med nogen, vil jeg gerne fortælle, at det er vigtigt at tale med nogen om, at du har haft det så skidt. Ved at tale om det, kan du også få hjælp til, hvad du kan gøre en anden gang. 

Som du skriver, så har du fået et ar, der hvor du skar dig. Det kan jeg godt forstå, at du ikke synes er særlig rart at kigge på, fordi det minder dig om, at du havde det ret dårligt. 

I stedet for at blive ked af det, kan det være, at det kan minde dig om, at selvom du skulle ske at blive ked af det eller få det dårligt igen, så vil du ikke skære i dig selv. For det kommer til at gøre dig mere ked af det senere. Det kan også være, at du kan huske dig selv på, at selvom du engang havde det dårligt, så har du fået det bedre, og at det er rigtig godt. 

Jeg håber, at du får talt med nogen om, hvordan du har det. Jeg vil gerne komme med nogle muligheder til, hvor du kan tage kontakt og få talt med nogen. 

En mulighed kan være en voksen, du er tryg ved. Det kan være din mor, far, bedstemor eller en nabo, en lærer eller en venindes mor. 

Der er også rådgivningsmuligheder, som jeg vil give dig links til. 

Børnetelefonen har en chat, hvor du kan skrive med en rådgiver, men de har også muligheden for, at du kan ringe ind og tale i telefon med en rådgiver. 

Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade har også forskellige tilbud om rådgivning - både personlig samtale, telefonisk, sms og chat. Dem kan du tage kontakt til, hvis du skulle få tanke om selvskade eller have brug for at tale med dem om, hvordan du har det nu. 

Du er naturligvis også altid velkommen til at skrive igen eller logge på vores 1-1chat, hvor en rådgiver vil sidde klar til at chatte med dig. 

Jeg håber, det var svar på dit brev, og at du får det bedre. 

De venligste hilsner, 

Kathrine. 

KathrineBs billede
Kathrine fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program