Hey

brevkassespørgsmål

Hey

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 5 år 4 måneder siden

Hej jeg har to spørgsmål. 

1. Jeg kan ikke tage min forhud af, jeg kan sikkert godt men det gør ondt så har ik presset det. Jeg syntes nemlig det er pinligt at spørge mine forældre om det og ville ikke operes.

2. Er der nogle gode råd til at se om en pige kan lide en (det er ok hvis i ikke kan svare på den her men vil blive glad)

Tak 

Svar: 

Hey Anonym

Lad os springe direkte ud i det...et spørgsmål af gangen. 

1. Du kan ikke rulle din forhud helt tilbage uden at det gør ondt. Det behøver ikke betyde at der er noget galt. For når du er 12, er du nok kun i begyndelsen af puberteten, og så er der ikke noget usædvanligt i at du ikke kan rulle forhuden helt tilbage. Det skulle gerne ændre sig i løbet af de næste par år, så du lige så stille kan rulle forhuden længere og længere tilbage uden det gør ondt. 

Det bedste du kan gøre er at blive ved med at "træne" forhuden. Rul den så langt tilbage du kan uden at det gør ondt. De fleste vil så opleve at de lige så stille kan rulle den længere og længere tilbage. HVIS du er en af dem der bliver ved med at have smerter, når du trækker forhuden tilbage, må du et smut forbi lægen, for så findes der gode muligheder for at få det fikset. De fleste kan nøjes med at bruge en creme der gør huden mere smidig. 

2. Det er svært at sige helt præcist, hvordan man kan se om en pige kan lide én. For piger er jo forskellige, og de viser deres følelser på mange forskellige måder. Nogle piger vil måske prøve at få øjenkontakt, med den de synes er sød. Andre vil måske gøre lige modsat. Nogle piger vil snakke med med den de er vilde med, mens andre ville blve mere stille omkring den de er vilde med. Så måske handler det mere om at lægge mærke til om en pige opfører sig anderledes overfor dig, i forhold til hvordan hun opfører sig overfor andre drenge. For det kunne måske være et tegn på at der er noget særligt mellem jer?

Håber du kan bruge svarene. 
Mange hilsner
Lasse

Lasses billede
Lasse fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program