Eks

brevkassespørgsmål

Eks

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 5 år 5 måneder siden

Min daværende kæreste slog op med mig for nogle måneder siden. vi havde været sammen i 3 år, og havde et super godt forhold og var helt vildt lykkelige. Men så ændrede tingene og kort tid efter slog vi op. Det var meget hårdt i starten men har accepteret det nu. Da vi slog op, snakkede vi lige alt igennem for at slutte det på den bedste måde, og der ikke noget had eller noget imellem os. Da vi snakkede, blev vi enige om ikke at have kontakt et stykke tid efter, men at vi skulle ses igen engang når vi begge var kommet oven på. hun betyder stadig en hel del for mig og synes stadig hun er ligeså fantastisk som da vi var kærester. Jeg ved jeg også betyder noget for hende. Nu er der så gået et par måneder, og jeg har gjort næsten alt for at ligge det hele væk, men alligevel dukker hun op i mit hoved hver eneste dag, og kan mærke jeg savner hende. Vi har ikke rigtigt haft noget kontakt, med undtagelse af en håndfuld gange hvor hun har skrevet nogle rimelige ligegyldige ting til mig. Og det hjælper jo ikke hvis jeg vil glemme det hele. Det skal så også lige siges vi er fra samme by og har rigtigt mange fælles venner, vi har også været til fest sammen og skal til flere sammen i den kommende fremtid. Jeg er ved at blive sindssyge over det, tankerne flyver bare rundt og kan ikke finde hoved eller hale i nogle af dem. jeg føler mig splittet, hvor jeg på den ene side har sindssygt meget lyst til at tage kontakt til hende og se om der bare var en lille chance for, at kunne finde sammen igen eller måske bare blive venner. og på den anden side vil jeg bare gerne glemme det hele og komme væk fra alle de tanker. Og det er derfor jeg skriver ind til jer, for at høre hvad fanden der lige sker, og om i måske har nogle råd?

Svar: 

Kæreste dig, 

Kærligheden er både det evige behov vi søger opfyldt, men samtidig også noget, der kan forvolde os stor smerte og frustration. De fleste mennesker søger kærligheden, og de fleste mennesker oplever at finde den på flere forskellige måder med forskellige mennesker. De fleste oplever også den smerte og forvirring, der næsten er uundgåeligt, når man bryder med kærligheden. I tiden efter et brud med en kæreste, kan det være meget normalt at gå igennem en form for stadier. I starten kan det føles ret fint, man er ret sikker på, det var det rigtige, og man er egentlig okay med beslutningen. Men jo længere tid, der går, jo mere husker man kun de gode ting man havde sammen, og man begynder at mærke, hvor meget man egentlig savner den anden - eller måske bare det at have en anden. Kæmper man sig igennem denne periode, når man ofte til den grundlæggende accept, hvor man bliver klar til at komme videre. Men det kan være rigtig svært at nå dertil, og det kan sagtens være, man i lang tid går og er meget i tvivl om, om man burde finde sammen igen. 

Selvfølgelig er der ingen mennesker, der er ens, og derfor heller ikke én bestemt måde, vi alle sammen går igennem brud på. Men for mange, kan processen nok være lignende. Ud fra det, du skriver, synes jeg, det lyder som om, du er i den periode, hvor du savner din eks-kæreste, husker alle de gode ting, I havde, og hele tiden er i tvivl om, om det nu også var det rigtige valg at gå fra hinanden. Det lyder som om, du tænker rigtig meget på hende og er meget splittet mellem gerne at ville videre, men samtidig rigtig gerne at ville have kontakt med hende og måske mærke, om der stadig er noget. Det kan jeg helt sikkert godt forstå, og jeg forstår også godt, at du er i tvivl. Også fordi I, som du skriver, bor i samme by, så der er faktisk altid en eller anden reel risiko for at skulle se hende - det gør det bestemt ikke lettere at få hende ud af tankerne så. Så det giver rigtig god mening, at du tænker rigtig meget på hende. 

Jeg kan ikke fortælle dig, om du skal gøre det ene eller det andet - kontakte hende eller glemme hende. Det er noget, du skal gøre op med dig selv, og det kan sagtens tage en del tid og energi. Nogle gange kan man godt, når man ikke har set den anden i lang tid, få bygget sådan en ide op inde i hovedet om, hvordan de er - måske de lige er liiiidt mere fantastiske inde i hovedet, og måske man husker forholdet som lidt bedre, end man måske følte dengang. Derfor tror jeg også, det kan være en stor hjælp at mødes og snakke, så det billede man har af dem i hovedet passer bedre til realiteten. At mødes kan også give mulighed for at mærke efter i kroppen og mærke de følelser, der dukker op, når man ser dem og snakker med dem. Måske der ikke sker særlig meget i dig, når du ser hende, måske der sker en masse. Jeg tror desværre, det er sådan med menneskehjernen, at når vi først har fået en tanke, så er den virkelig svær at komme af med igen. Så når først, du er begyndt at tænke over, om der måske var mulighed for at finde sammen igen, så er den nok svær at få ud af hovedet, før du undersøger det. Måske det er noget, du kunne snakke med hende om? Selv hvis hun ikke har det på samme måde, kan det måske være en hjælp. Måske det er lige det, du har brug for, for at kunne komme videre? 

Jeg håber virkelig, at det hele løser sig for dig og bliver lidt lettere. Jeg håber, at mit svar giver dig mulighed for at tænke lidt og hjælper dig bare en smule på vej. Du må altid skrive igen, og du er også meget velkommen i chatten til en snak! 

Sophie

SophieBs billede
Sophie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program