Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Marie
12 år
Oprettet 5 år 5 måneder siden

Jeg har ikke haft menstruation i over 80 dage nu, og min mor siger at hvis jeg ikke får det inden næste uge skal jeg til læge og undersøges, jeg har ikke haft sex, men jeg har oranert, og hvordan vil lægen skulle undersøge mig.

Svar: 

Kære Marie

Tak for dit spørgsmål.
De første år efter man har fået sin første menstruation, er det helt nomralt, at cyklus kan være meget uregelmæssig, og der kan gå lang tid mellem menstruationerne. Det er først, når man ikke har haft menstruation i 6 måneder, at man vil begynde at undersøge, hvad årsagen kan være. Så jeg synes ikke, der er nogen grund til, at du skal til læge endnu.

Årsagen til at menstruationen ikke kommer kan for eksempel være, hvis du er begyndt at dyrke rigtig meget motion, spiser for lidt eller er meget ked af det. Ellers kan der også være forskellige hormonforstyrrelser, der kan forklare, hvorfor man pludselig holder op med at have menstruation.

Hvis du stadig ikke har haft menstruation, når der er gået 6 måneder, vil det være en god ide at gå til din læge. Så vil lægen snakke med dig og spørge ind til, hvor meget sport du dyrker, om du spiser nok og om du har andre symptomer end den manglende menstruation. Jeg tror ikke, lægen vil lave en gynækologisk undersøgelse, altså en undersøgelse af dit underliv. Men måske skal der tages nogle blodprøver. Det kan også være din egen læge synes, du skal henvises til børnelægerne på sygehuset, som har mere forstand på hormonforstyrrelser.
Men som sagt synes, jeg det er for tidligt, at gå til læge lige nu. Så se om du kan overbevise din mor om, at I lige skal vente lidt og se om menstruationen ikke kommer af sig selv.

Og onani kan på ingen måde påvirke menstruationen, så fortsæt du bare med det:)

Mvh Anne

Annes billede
Anne har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program