Glemte p-piller

brevkassespørgsmål

Glemte p-piller

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 5 år 5 måneder siden

Hej Cyberhus. Jeg har 2 spørgsmål der begge drejer sig om p-piller, fordi jeg har nu læst en del forskellige hjemmesider, men de skriver ikke alle det samme, så nu er jeg blevet ret forvirret omkring hvad jeg skal tro på. Mit første spørgsmål er hvad der sker hvis man glemmer at tage 2 p-piller i træk? Det skal lige siges at jeg har en kæreste og at vi har haft samleje uden kondom i den uge optil jeg glemte at tage p-pillerne. Og jeg kan ikke finde svar på om jeg bør være nervøs for graviditet, selvom det var i ugen før vi havde samleje. Kan det så stadig påvirke at der er større risiko for graviditet når jeg har glemt p-pillerne? Mit andet spørgsmål er om det påvirker effekten af p-piller hvis man kaster op, om de så mister effekten, selvom der er gået 5-6 timer efter at jeg har taget pillen?

Svar: 

Hej

Jeg kan godt forstå at du er forvirret, og der er helt sikkert mange modstridende informationer at finde på internettet. 

Som svar på dine spørgsmål:

1) Du har en større risiko for at være gravid, da producenterne af P-pillerne ikke kan stå inde for virkningen af pillerne, hvis man ikke har taget dem over et par dage. Det er derfor vigtigt i sådan en situation at man anvender anden prævention i et par uger. Selvom samlejet er foregået før forglemmelsen så er det stadigvæk en øget risiko da sæd kan ”gemme” sig i et par dage i skeden. Dog er risikoen for at du er gravid langt mindre end hvis du slet ikke havde taget pillerne. Du kan evt kontakte din læge mhp graviditetstest og videre snak. 

2) Nej, hvis der er gået så lang tid, så er pillerne blevet optaget og det burde ikke påvirke effekten af dem. 

 Håber at det var svar på dine spørgsmål og jeg ønsker dig held og lykke. 

Mvh

Niclas, læge 

Niclass billede
Niclas fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program