Væske

brevkassespørgsmål

Væske

brevkassespørgsmål af
Andrea
21 år
Oprettet 5 år 5 måneder siden

Hej, Hvor lang tid går der fra man har drukket en letvæske fx. Te, til at det er kommet gennem mavesækken? Hvis man nu ikke spiser spor tungt. Jeg vil meget gerne have en idé tidsmæssigt, 30 min, 1 t? Jeg ligger syg nemlig, og har fået besked på at tage noget flydende medicin, stortest en lille sjat te. Jeg har ikke spist super tungt. Men ca. Efter 40 min -1 t senere får jeg det dårligt og kaster op, men der er væsken vel allerede begyndt at virke? Eller kommet gennem mavesækken, så jeg ikke har kastet det op? Mvh

Svar: 

Kære Andrea. 

Tak for dit spørgsmål til postkassen :)

Det er ret individuelt fra person til person hvor hurtigt føden passerer gennem tarmene. Men eftersom dit medicin var flydende har det nok hurtigt passeret videre fra mavesækken og blevet optaget tarmen.

Så medmindre du kaster op lige med det samme efter indtagelse, så vil jeg tror at du har beholdt medicinen nede i maven. Dog vil det som regel være en hjælp at vide hvilken en medicin der er tale om! Jeg synes i hvert fald ikke du skal tage en ny dosis når der næsten er gået en tiden inden du kaster op. 

Jeg håber det kunne hjælpe, rigtig god bedring!

mvh læge Julie 

JulieBs billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program