Hjælp :'(

brevkassespørgsmål

Hjælp :'(

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 5 år 6 måneder siden

Hej Jeg skriver fordi min kæreste for nyligt har sagt hun er lesbisk (vi er stadig sammen) og vi ved ikke hvad vi skal gøre. Hun har selv nægtet at indse at hun er, de sidste 2 år, og hun sagde at hun ikke vil være det. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre fordi jeg er bange for, at hun kan finde på at sove med en anden pige og lave noget med hende... Hvad kan jeg/vi gøre?

Svar: 

Kære dig

Det lyder til at være en ret forvirrende situation du står i lige nu, og det er rigtig sejt at du har skrevet ind til os. 

Først og fremmest, så lyder det til at I har et rigtig trygt forhold, siden at din kæreste føler sig tryg nok til at fortælle dig om hvordan hun virkelig har det. Det er et rigtig godt tegn, selvom det ikke var det du håbede på at høre. Det lyder heller ikke til at I har slået op, og jeg tænker derfor at det du kan gøre, er at fortælle hende om hvordan du har det, når hun fortæller at hun er lesbisk. For det er jo noget som gør dig nervøs, og gør dig i tvivl om jeres forhold, og det er rigtig hårdt at gå rundt med alene. 

I den forbindelse, så tænker jeg også at I skal snakke om hvad der skal ske nu. Hvis hun "kun" er lesbisk, så kan det godt være at det bliver svært for jer at fortsætte som kærester, fordi hun jo så ikke er seksuelt tiltrukket af dig. Hvis det nu handler om at hun både er seksuelt tiltrukket af dig og af piger, så tænker jeg, at hun måske nærmere er biseksuel, og hvis det er sagen, så kan I godt fortsætte med at være kærester, men I skal nok lige afstemme jeres forventninger - altså beslutte hvad der er okay og hvad der ikke er okay. 

Du skriver at du er nervøs for at hun vil være sammen med piger, og samtidig at hun faktisk ikke ønsker at være lesbisk. Her tror jeg igen at det er vigtigt at I snakker om hvad der skal ske. For selvom hun godt kan "tvinge" sig selv til at føle noget andet, så må hun se i øjnene at hun er tiltrukket af andre kvinder, og at det også er ok. Hvis hun bliver ved med at ignorere det, så kan det, som du frygter, godt ende med at hun til sidst kommer til at være sammen med en anden (hvis hun f.eks. er fuld) eller måske bliver hun bitter og sur på dig. Ingen af delene vil være særlig gode. Jeg tænker også at du godt kan hjælpe hende med at finde ud af hvad hun vil. Du kan f.eks. foreslå at I prøver at have et mere åbent forhold eller at I prøver en trekant med en anden pige, eller at hun får fripas til at prøve det - sålænge hun er åben omkring det overfor dig. Det afhænger meget af hvad I føler jer tilpas med. 

Jeg håber at I tager en snak om hvad det her vil betyde for jeres forhold, og at I snakker om hvordan I bedst kan undersøge hvad der skal ske. Ved at skrive herind, har du i hvert fald vist mig, at du er villig til at kæmpe for dit forhold, og at du holder rigtig meget af hende. 

Kærlig hilsen

Signe

 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program