er det unormalt

brevkassespørgsmål

er det unormalt

brevkassespørgsmål af
mathilde
15 år
Oprettet 5 år 6 måneder siden

hej Cyberhus. jeg er en pige 15 og ved ikke hvilken kategori den passer med. her for en uge siden var jeg på en kur hvor jeg ikke måtte spise/drikke noget med kulhydrater eller stivelse. men jeg blev dehydreret fordi hver gang jeg tog en tår vand så, fik jeg det underligt i maven. så her i går måtte jeg droppe kuren. så nu drikker jeg bare saftevand. Jeg har ikke kunne lide normalt vand i 3 år. er det normalt at jeg ikke kan lide vand fra vandhanen?? kan det have noget med angst at gøre?

Svar: 

Kære Mathilde.

Tak for dit spørgsmål. Det er altid godt at spørge hvis man går og er i tvivl om hvor vidt ting er normale eller ej. Det skal samtidig siges, at alle folk er forskellige, og derfor er der ikke noget som er normalt eller rigtigt/forkert.

Til at starte med vil jeg gerne sige, at det sjældent er en god ide at gå på strenge kure når man stadig er i voksealderen. Jeg tror i udgangspunktet ikke din kur uden kulhydrat eller stivelse gør dig noget godt. Hvis man vil skærer nogle af de "dårlige" kulhydrater fra, kan man tage de hurtigt omsatte kulhydrater ud af kosten, så som sukker, hvid hvede og hvid pasta. Man kan udskifte disse med fuldkornsprodukter i stedet.

I forhold til dit spørgsmål omkring almindeligt postevand, så kan de fleste godt lide smagen men det er langt fra alle. Nogle synes det smager metalisk eller bare grimt. Vand kan også smage forskelligt alt efter hvor man bor og hvilke mineraler det indeholder. Det er selvfølgelig vigtigt at få væske nok, så derfor er det en god ide at tilføje noget smag. Det kan være almindeligt saftevand eller sukkerfri saftevand. Det er lidt usikkert for mig, hvorfor din mave begynder at opføre sig mærkeligt når du drikker vand. Hvis du ikke har spist noget rigtig mad, kan det være et spørgsmål om at den ikke er helt tilfreds med kun at få vand og ikke rigtig føde.
Hvis du tænker at det kan skyldes noget angst, er det en god ide at snakke med dine forældre og/eller din læge. Så har du mulighed for at dele de tanker du har når du drikker almindelig vand, og så kan de hjælpe med at sige om de tænker der er noget angstproblematik eller om du i virkeligheden bare ikke bryder dig så meget om almindelig vand. 

Mvh Christine, Læge. 

 

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program