Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Sofie
16 år
Oprettet 5 år 6 måneder siden

Når jeg har menstruation kommer der klumper med når jeg tisser, som en slags slim, men hvad kan man gøre for at der ikke gør det, det er nemlig lidt mærkeligt, og det er meget mørkt. Hvad kan man gøre så man ikke bløder så kraftigt

Svar: 

Hej, 

Mange tak for dit spørgsmål. 

Det lyder som om du har kraftige menstruationsblødninger. Nogle piger døjer med problemer i forbindelse med menstruationen. Det kan både dreje sig om uregelmæssige menstruationer, smerter under menstruationen, men også kraftige menstruationsblødninger.

Kraftige menstruationsblødninger kan være generende, og i enkelte tilfælde kan man risikere at bløde så meget at man får lav blodprocent. Du skal derfor være opmærksom på om blødningen bliver så kraftig at du bliver svimmel, får kvalme, eller bliver utilpas. 

Kraftige menstruationsblødninger kan behandles på flere måder. Man kan prøve at tage gigtpiller (ibumetin, ipren eller lignende) under menstruationen, det kan i nogle tilfæde reducere blødningen med 20-50%, og kan samtidig hjælpe på eventuelle menstruationssmerter. Andre behandlingsmuligheder som kan mindske din kraftige menstruationsblødning er minipiller eller p-piller, som begge er receptpligtige og skal udskrives af din læge. Uanset hvad synes jeg du skal tage en snak med din læge og høre om hvilke muligheder der vil passe bedst til dig. Din læge kan også undersøge din blodprocent og sørge for at dine kraftige menstruationsblødninger ikke skyldes andre underliggende sygdomme.  

Jeg håber du kan bruge svaret. Ellers er du velkommen til at skrive ind igen. 

De bedste hilsner

Morten, læge.

MortenSHs billede
Morten har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program