Første gang !!

brevkassespørgsmål

Første gang !!

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 5 år 7 måneder siden

Hej.... Jeg er en pige 15 år, og havde for 7 dage siden sex med min kæreste, for første gang. Det gjorde utroligt ondt. Vi brugte kondom, og jeg er ikke på p-piller. Det skal siges det var samme dag som min menstration sluttede, og han kom ikke da han var oppe i mig, kun præsperm, men jeg er frygtelig bange for at være blevet gravid. Vi havde sex lørdag aften, og jeg tog en fortrydelsespille mandag, var for bange ved tanken om jeg kunne blive gravid. Det er nu 7 dage efter, og jeg pletbløder, det ligner starten på en normal menstration. Hvad kan det være?! Håber der er en der kan hjælpe mig, men mine bekymringer.. kærligst den bange pige.

Svar: 

Hej kære dig

Det er godt, du skriver!

Jeg vil næsten garantere dig for, at du ikke er gravid. Du skriver, at I havde sex på din menstruations sidste dag. For at blive gravid skal sædcellen møde et æg, og din ægløsning finder sted ca. midt i mellem to menstruationer.

Jeg kunne derfor slet ikke forestille mig, at du er gravid. Bare rolig! Det er normalt, at man kan have blødningsforstyrrelser efter indtagelse af en fortrydelsespille, herunder pletblødning. Det er helt ufarligt. En fortrydelsespille påvirker ikke din menstruation, som du kan forvente ca. 3 uger efter sidste menstruation alt efter varigheden af din cyklus.

Kontakt din læge såfremt din menstruation ikke kommer som forventet. 

Du må endelig skrive igen, hvis du har flere spørgsmål.

 Kærlig hilsen

Louise 

LouiseUs billede
Louise fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program